Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linux mint: nastavení ikon na ploše.

Mám pár dotazů.
Jelikož můj starý thinkpad již nepodporuje win 10 a nechci ho vyhodit ani prodat pod cenou zamířil jsem po Linuxu. Vyzkoušel jsem tak 15 distribucí. Nakonec jsem zvolil Linux mint, chtěl jsem kubuntu ale tam nefungují správně nvidia ovladače.

K věci, potřebuji vědět:
1. Jak nastavit aby po stažení nové aplikace z centrum software automaticky vytvořila ikona na ploše
2. Jak zarovnat ikony k mřížce (tak jak ve Windows)
3. Jak minimalizovat název ikon tak aby nedošlo k překrývání

Předmět Autor Datum
K obrázkom,... fotiť niečo čo už je ako obraz v digitálnej podobe je nezmysel... existuje na klávesn…
Mlocik97 17.08.2019 19:10
Mlocik97
Jaké máš grafické prostředí? Cinnamon, MATE nebo Xfce? Doporučil bych ti asi nejlépe MATE, podobá se… poslední
Rce 18.08.2019 23:13
Rce

Jaké máš grafické prostředí? Cinnamon, MATE nebo Xfce? Doporučil bych ti asi nejlépe MATE, podobá se Widlím hodně. Nevím, jestli Mint je také dodáván s prostředím Plasma (KDE), to je pokročilejší, ale asi na pomalejším počítači bude "drhnout".

1. Ikona po instalaci se neudělá sama na ploše, musíš jí přetáhnout z nabídky aplikací (něco jako Start ve Windows) na plochu.
2. Zarovnávání ikon k mřížce funguje v MATE dobře, ostatní prostředí tak dokonale neznám.
3. Podle toho, jaké máš pracovní prostředí, obvykle lze nastavit počet řádek zobrazení názvu "ikony" i její šířku. Nejjednodušší způsob, je "ikonu" přejmenovat na kratší název.

Ovladače grafické karty musí ve všech distribucích fungovat stejně, používá se stejný Kernel. Něco jiného jsou pak grafické ovladače XORG nebo Vaylant pro podporu grafických rozhraní, tam může být problém - i když u všech distribucí by také měly být stejné. Nvidia obvykle dodává uzavřené ovladače, které někdy mají problémy - nefungují někdy kompozitní efekty (kostka plochy, vlnící okna a jiné pouťové efekty).

PS: Doporučuji distribuci Fedora, vybral jsem jí po mnoha zkoušení všech možných i nemožných distribucí. Má skvělé možnosti nastavení i pro "klikače", je dobře odladěná a instaluji jí už asi 8 let a nestalo se mi, že by někde nechodila. Po instalaci většinou ihned běží bez dalšího donastavování.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru