Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po zapnutí černá obrazovka s myší

Dobrý den. Včera večer jsem zapla ntb jako obvyklým způsobem, ale zobrazila se pouze černá obrazovka a kurzor myši. Ntb jsem přes noc nechala vypnutý, ráno po zapnutí se ale nic nezměnilo. Nyní je už přes hodinu zapnutý a stále to samé. Zkoušela jsem mačkat klávesy jako CTRL+ALT+Del, Windows+R ap. což bylo doporučováno ostatním na internetu, ale u mě se stále nic nemění. Myslíte, že bych měla zkusit vyndat např.baterii nebo máte nějaká jiná doporučení, či jít rovnou do servisu..? Ntb mám pátým rokem, zde víc info:
HP; Čtyřjádrový procesor Intel Core i3-3217U (1.8GHz); LED displej; grafika AMD Radeon HD 8670M; operační systém Windows 8.

Děkuji. Veronika

Předmět Autor Datum
mělo by postačit násilné (alias ATX) vypnutí: držet vypínací tlačítko dokud notebook nezhasne. Pozo…
touchwood 25.08.2019 09:24
touchwood
Super, zabralo to, děkuji! Byl opravdu v režimu spánku, udělala jsem přesně to, co jste napsal, zmáč…
WerunQa1994 25.08.2019 10:14
WerunQa1994
je tento problém obvyklý ... ? pustil bych kontrolu disku, jestli není poškozený souborový systém n… poslední
lední brtník 25.08.2019 10:47
lední brtník

mělo by postačit násilné (alias ATX) vypnutí: držet vypínací tlačítko dokud notebook nezhasne.

Pozor: Pokud zhasne okamžitě, znamená to, že je pouze v režimu spánku. V takovém případě je nutno počkat, až se uspí a následně provést krátké stlačení následované okamžitým dlouhým stiskem tlačítka (prvním dojde k probuzení a na druhý stisk už Windows nedokáží zareagovat a dojde k vlastnímu násilnému vypnutí.)

Super, zabralo to, děkuji! Byl opravdu v režimu spánku, udělala jsem přesně to, co jste napsal, zmáčkla postupně dvakrát (předtím jsem mačkala totiž jen jednou). Už jsem se bála, že mám po grafice. Myslíte, že je tento problém obvyklý nebo může být i něco s notebookem?
A ještě co se týče vypínání ntb, je v pořádku vypínat ho tímto krátkým stlačením či zaklapnutím ntb nebo je lepší přes Start (to dělám jen, když vím, že na ntb nebudu delší dobu)? Předem děkuji za odpověď a za Vaši pomoc:) Veronika

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru