Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tvorba štítku (barcode) v PHP

Nazdar borci, mám jednoduchou otázku, ale odpověď už je složitější.

Nějaké zkušenosti s PHP mám, ale teď bych potřeboval vytvořil barcode generator tak, aby se z toho vytvořil obrázek. Nenapadá vás někoho něco?

Našel jsem toto, ale to mi, nevím proč, nefunguje.
http://davidscotttufts.com/2009/03/31/how-to-create-barcodes-in-php/

Poradíte mi, prosím, jak postupovat? :)
Předem díky moc za rady.

Předmět Autor Datum
Vďaka za tip na php knižnicu. Ale z tvojej otázky mi vyplýva, že ty ani netušíš čo je php a html.. P…
pozorovateľ 28.08.2019 20:01
pozorovateľ
Prvně jsem to zkoušel a nešlo mi to, tak jsem to dal na samostatný localhost a šlo mi to. Problém j…
Vilak 29.08.2019 12:50
Vilak
A teď v jaké fázi se to zaseklo. Vytvoření barcodu má přibližně dvě etapy: 1) převedení čísla nebo t… poslední
ml1 29.08.2019 13:36
ml1

Vďaka za tip na php knižnicu.
Ale z tvojej otázky mi vyplýva, že ty ani netušíš čo je php a html.. Pretože, jednoduchšie to už nešlo spraviť. Máš tam hotovú knižnicu barcode.php, ktorá priamo generuje obrázky na základe parametrov v jej url odkaze. Je tam aj niekoľko príkladov.

Prvně jsem to zkoušel a nešlo mi to, tak jsem to dal na samostatný localhost a šlo mi to.

Problém je, že to dělám v CodeIgniteru, kde barcode.php vlastně musím dát jako fci do general_helper, obrázek generuji ve view/tools/něco/něco/sticker.php a data beru z controlleru z fce. Tady mi to nefunguje a nevím, proč. Nebo spíše nevím, jak správně zavolat fci barcode z helperu, aby mi vygenerovala obrázek.

A teď v jaké fázi se to zaseklo. Vytvoření barcodu má přibližně dvě etapy:
1) převedení čísla nebo textu do symbologie zvoleného barcodu včetně kontrolních součtů a orientačních značek (prostě získat seznam proužků)
2) vykreslení obdélníků/proužků dané velikosti (jestli kreslit černé i bílé nebo jenom černé, to zánisí na potřebě), nezapomenout na mrtvou zónu (řešil jsem, proč mi čtečka čte kódy jen když je dám vzhůru nohama ... bodejť ne, zapomněl jsem vynechat bílé místo před kódem, za ním zbývalo).

Mám zkušenosti s EAN13 a BC128, někde mám makro pro word, které jsem získal tak, že jsem nějaký kód knihovny pro delphi upravil pro toto použití. Bylo to i včetně výstupu na jehličkovou tiskárnu (standardní (třeba star LC-10 nebo epson LQ-100) i pokladní něco jako SP300), ale už jsem to dlouho nepoužíval, nějak nebyla potřeba. Ale věřím, že toho, jak vykreslit čárový kód je plný internet a jde jenom o to přizpůsobit to potřebě a možnostem použitých nástrojů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru