Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem knihovna fotek - jak pojmenovat

No jo, ja mam krome rodiny i konicky a pak to lita ... treba ten jednodrat bylo monstrum se treba ridicima mikroprocesorama, servem (a prislusnym shieldem pro nej), nestvurnym cinskym displayem, uvnitr komunikovalo asi 5-6 protokoly, ridilo se televiznim ovladacem a debug sel na notebook. Nekolik breadboardu, specialni deska se zdrojem, jina s I2C sbernici, nejaka ta tlacitka a potenciometry a i pant od dveri by se nasel ... To nez trochu prehledne zdokumentujes, tak je to par desitek unikatnich fotek jen to fikne (slovy 31 a mel jsem jich udelat vic) - zbastlil jsem to za vecer a druhy den odprezentoval.

I obycejny emulator mysi a klavesnice co umi makra na par zajimavych fotek vyda a kdovi kdy ho budu stavet pro nekoho zas (schema mam, ale ono jde i ergonomii) - foceni zabralo pomalu vic casu, nez stavba samotna.

Rozebiram nefunkcni pocitacovy zdroj, tak nejderiv namerene hodnoty, pak ktera soucastka byla kde a jake mela hodnoty (a v jakem poradi s tim nejlip ven a zpet), cim jsem ji nahradil, jak vypadaly hodnoty pote - dodnes chodi, az budu opravovat dalsi, usetri mi to spoustu prace a premysleni. Zase mraky fotek, ale misto na disku je smesne levne, muj cas drahy, fotak uz jsem stejne zaplatit, tak proc ma lezet ladem.

Zajedu na zavody, hned je to nejakych 8 stagi, nektere i s 12 a vice terci, ted zachytit navic vzajemne pozice, co je za cim skryto, kudy je to videt a v jakem poradi se premistovat a strilet nemluve o zasazich, vysledcich, kamaradech, strelnici a krajine okolo) a zase spousta fotek, ktere si pred pristim zavodem budu chtit v ramci pripravy projit a cas od casu projit naopak ty vysledky a odvozovat, kde delam jake chyby, v cem se zlepsuju, v cem horsim ... a to je necely jeden den

O vikendu serie prednasek na zajimava temata, neco zpracuju hned, neco zjistim, ze potrebuju po letech - nez psat vse v ruce, je rychlejsi ofotit slide, kde jsou mraky webovych adres a nahledy - mozna za par let uz ty stranky nebudou, ale ten nahled rekne, co hledat a proc. To same schemata. Takze klidne i stovka, dve fotek za jeden den, nektere jsem vytahnul po peti letech a s vyhodou vyuzil, misto abych hledal neco na internetu pul dne a jeste si nebyl jisty relevanci nalezeneho zdroje ...

Jedna fotka vyda casto za tisic slov, obcas na starych fotkach objevuju veci, co jsem tenkrat nevidel ...

A casto je jednodussi a rychlejsi neco nafotit, nez dukladne zdokumentovat a podrobne popsat - taky takovy jeden "proof of concept", ktery dnes ma mnohem dokonalejsiho a slozitejsiho naslednika, ale potreboval jsem overit, zda datasheet rika to, co si myslim, a zda muj ztresteny napad bude fungovat ... prvni pokus o "vagni logicke urovne" [DSC_5721.s.jpg][DSC_5727.s.jpg] - nafotit 7 fotek, nebo napsat cely clanek s teorii, co je rychlejsi? Tady se (v plnem rozliseni) daji i precist hodnoty soucastek, se kteryma to fungovalo (a funguje dodnes). (Roztece direk klasickych 2.54mm pro odhad velikosti)

Tohle udajne nemelo vydrzet fungovat dele nez tyden, pokud vubec - funguje prez 4 roky [crop_scale_0050.jpg], ale chyby navrhu tam jsou videt, zatimco ve schematu se to tvarilo bezproblemove, v realu jsem to pri stavbe musel opravovat. (ten cerny integrac, i ty male odpory a ledky jsou stejne velke jako na hornim obrazku)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny