Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
12GB To bude co za kombinaci RAM ze dojdes k poctu 12Gb ? Jestli ted mas "dual-chanel" a pridanim o…
XoXoChanel 05.09.2019 11:13
XoXoChanel
Známý má dva sloty po 4GB a chtěl rozšířit paměť výměnou 4GB za 8GB, rozšíření na 16GB se mu zdálo d…
Vláďa01 05.09.2019 11:28
Vláďa01
chtěl rozšířit paměť výměnou 4GB za 8GB - Tim by dosel o "dual_chanel" kterého dosahnes pouzitim dv…
XoXoChanel 05.09.2019 11:56
XoXoChanel
Presne tak - pokud hraje naraz jen jednu hru a nedela pri tom nic jineho velkeho, a ta hra mu nezacn… poslední
gilhad 05.09.2019 20:20
gilhad

12GB

To bude co za kombinaci RAM ze dojdes k poctu 12Gb ?
Jestli ted mas "dual-chanel" a pridanim o pohé 4Gb o neho dojdes, tak si spis myslim, ze o vykon spis dojdes. .
* Toto bezhlavé mixovani nikdy nebylo prinosné ani na PC. Mozna 3 FPS rozdil by jsi videl az pri Upgrade na 16Gb a to jen u par her. 4Gb jsou malo na to aby jsi videl rozdil.

Známý má dva sloty po 4GB a chtěl rozšířit paměť výměnou 4GB za 8GB, rozšíření na 16GB se mu zdálo drahé. Také jsem si myslel, že je to divná kombinace a paměti tomu asi celkově moc nepomůžou, nejspíše by to chtělo lepší notebook :-)

Díky za zhodnocení.

chtěl rozšířit paměť výměnou 4GB za 8GB

- Tim by dosel o "dual_chanel" kterého dosahnes pouzitim dvou dimm canalu s osazenim dvou stejnych velikosti pameti RAM, coz ti umozni zdvojnasobit "bandwitch"..
- Proto jestli bych mel zvolit 8Gb (2x4Gb) v dual-chanel nebo Upgrade na 12Gb (8+4Gb) v single_chanel, nechal bych radeji tech 8Gb.

- 16Gb bych jeste pochopil, tedy v pripade ze ma k tomu i zbytek, jako CPU / mGPU. 4Gb je IMHO zbytecnost. (protoze jestli ten NTB nestiha nejakou hru, tak vetsi ram mu FPS uricte nezvysis)
* Ten bandwitch ("800Mhz" v single_chanel ti diky dual_chanel zvysi, zdvojnasobi, zrychli BN na 1600Mhz) je tam hlavne dulezity pro HW prvky které s sirkou pasma sdili.
Takové IGP s 2x rychlejsi frekvenci nejaky prinos muze byt, urcite podstatnejsi jak jeho velikost.Kdyby slo o NTB jenom na internet, multimédia, tak by to bylo asi aji, tam se muze vysi RAM hodit jako vetsi uloziste, které se hodi kdyz mas otevreno hodne programu, sluzeb v pozadi , hodne oken v prohlizeci etc.

Presne tak - pokud hraje naraz jen jednu hru a nedela pri tom nic jineho velkeho, a ta hra mu nezacne swapovat, tak si tim uskodi, protoze se mu zpomali vypocty.

Pokud ta hra kazdou chvili neco vyklepava na disk a navic ma otevreno milion ruznych jinych programu a pamet plnou a swap taky, tak bez ohledu na pomalejsi vypocty jsou data v pameti porad rychlejsi nez na disku - ale pak by stejne mel dat tech 16GB (nebo 32).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru