Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neodstranitelný soubor na disku

1) vadný název souboru - to se dalo dostat k souboru přes zkrácené jméno
2) chyba integrity souborového systému, to vypadá pravděpodobnějc (už jen kvůli datu 31.12.1979, což je 1.1.1980 po přepočtu časového pásma)
obojí se na externích discích občas stává (stává se to i na interních, ale přecejenom externí se častějc vytahujou a může se stát, že neni dokončený zápis)

Pokud neni co ztratit (zejména nejnovější soubory máte zazálohované) tak spustit kontrolu disku, narozdíl od starších windowsů je smaže z adresáře a pokud někam ty položky vedly, najde je v další fázi jako ztracené řetězce (uloží je do složky lost files).

Kontrolu disku lze spustit i bez příkazového okna (osobně preferuji to příkazové okno), když se dají vlastnosati disku, tak na jedné z karet bude položka zkontrolovat a opravit. Doporučuju v prvním kroku jen zkontrolovat (nedávat automaticky opravovat, stejně tak na tom příkazovém řádku nedávat /f) a prohlédnout si výpis chyb. Podle tohoto výpisu se rozhodnout a případně opravit. Ve většině případů to zbytečně zdrží, ale jsem nejdřív pro nedestruktivní činnost.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny