Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kvalitné alternatívne atramentové kazety pre staré HP, Canon

Poradte mi prosím kvalitné alternatívy k origo atramentovým kartridžom k starej tlačiarni HP PSC 1350 a ku Canon MP630, na občasné domáce použitie - tlač dokumentov, fotky tlačiť nemienim. 70-80 EUR za dva originály /HP 56,57/ sú do luftu vyhodené peniaze... za to mám novú tlačiareň! Skúšal som Pryzmat na Canonke- kvalita ešte ako-tak, ale vytlačí ledva 50 strán na 11ml black kazetu /a to ich je tam spolu 5!/... Podobne rýchlo a hlavne s menej kvalitnou tlačou skončili Evolveo... preto uvažujem , že budem tlačiť radšej na starej 15-ročnej HP s dvoma kazetami. Problém Canonky je, že pri ČB tlači si berie aj niečo z farebných kaziet ...
Nemám chuť donekonečne skúšať ďalšie alternatívy, prosím poradte, s čím ste vy aspon trochu spokojní, dakujem za radu.
Změna kategorie, původně: Hardware (karel)

Předmět Autor Datum
Kedysi v praveku som sa papral na kolene s 20ml injekčnou striekačkou s veľkou ihlou, plnením cartri… nový
Nuda 10.09.2019 06:17
Nuda
Dakujem, Nuda, že si si našiel toľko času na odpoveď. Kedysi som mal viac času na podobné hrátky oko… nový
Dudoo 13.09.2019 21:39
Dudoo
To není pravda. https://www.epson.cz/for-home/ecotank nový
karel 13.09.2019 21:54
karel
Diki za tip, zaujímavé riešenie... pre mňa možno do budúcna, no dnes ja hladám kvalitné alternatívne… poslední
Dudoo 13.09.2019 22:18
Dudoo

Kedysi v praveku som sa papral na kolene s 20ml injekčnou striekačkou s veľkou ihlou, plnením cartridge voľne "sypaným" originál atramentom vo fľaši pre HP toner. Atrament vo fľaši musí mať správny číselný kód pre konkrétny cartridge, aby sedelo elektrochemické zloženie viskozity farby. Dostaneš kúpiť lacný atrament, pod rukou.

Plnil som X-krát jeden a ten istý čierny cartridge dookola. Musí byť originál kvalitný cartridge pre HP, žiadna náhrada alebo repas. Chce to pri plnení cvik, nenapeniť atrament, nenechať odpáliť tlačením na sucho piezoelektrické trysky, nenechávať zalepiť trysky, nikdy netlačiť až na doraz, naprázdno, lebo sa zavzdušia trysky a ty nemáš vákuovú odsávačku, resp. plničku. (Dá sa miernym dúchaním, pevne pritlačenými perami do hornej dierky po naplnení toneru, vytlačiť z trysiek atrament na nejaký sací servítok alebo hajzlák).

Nastav si SW - vytlačiť celý text čierny, nech ti tlačiareň korekčne neodstrekuje farbu do písma. HP nemusia mať farbu, ak sa farba minie, nechaj v sánkach prázdny cartridge. Nič sa nedeje s prázdnou farbou ak netlačíš foto, farbené grafy a koláče.

-------

Dnes sú lejzrovky za pár šušňov, prejdi na túto tlač.

Dakujem, Nuda, že si si našiel toľko času na odpoveď. Kedysi som mal viac času na podobné hrátky okolo pc, dnes to neprichádza do úvahy, nemám na to čas ani chuť.
Rád by som vyzval iných, či mi môžu poradiť s tými alterrnatívami ... to tu už nikto netlačí atramentom??? Momentálne nákup laserovky neplánujem, možno na budúci rok ... dovtedy by som rády využil hlavne starú a špičkovú / s originálmi aramentov/ HP PSC 1350 ... bola lacná a neskutočne kvalitná a spolahlivá...aj skenovanie, aj tlač fotografií. Len ma mrzí, že všetci výrobcovia prešli dnes na tú smutnú a nevýhodnú pre nás metódu lacnej tlačiarne a totálne predražených atramentov.
Dakujem za rady...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru