Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě konzole Playstation 4 jako rodinný dárek k Vánocům (1. ČÁST)

Krásný den všem!

Dneska ráno mě těsně před probuzením napadla šílená myšlenka, a to ta, že letos na Vánoce koupím celé rodině konzoli Playstation 4, ovšem vzápětí jsem nad tím začal přemýšlet a klasicky se zaobírat všelijakými otázkami proč ano, proč ne.. je zde totiž spousta dilematických faktorů.

PS4 Mánií jsem si prošel někdy před 3 - 4 lety, kdy jsem byl do toho tak zabraný a tak moc jsem tu věc chtěl, že jsem se neustále ptal taťky, jestli by mi nemohl koupit Playstation, přičemž jsem jednotlivé konzole porovnával i s XBoxem, XBoxem One a dalšími modely.. byl jsem na tom doslova závislý. Potom to na nějakou dobu ulehlo, až dnes jsem nad tím začal opět uvažovat. Jak ale říkám, je zde spousta faktorů, kdy se nejprve sám sebe zeptám negativně a vzápětí tuto negativní myšlenku spláchnu pozitivním nápadem.

1) Kdybych konzoli opravdu pořídil, všem by přišlo strašně zvláštní, že se jedná zrovna o takový dárek a celá rodina by se divila, od koho vlastně je.. ode mě. Ačkoliv se dá pořídit do 10K, všichni by začali přemýšlet nad cenou a navíc hry taky nejsou nejlevnější.. Navíc jsem se koukal po internetu a existuje víc druhů, čili vlastně ani netuším, jestli vybrat PS4 Slim, PS4 Pro či který to vlastně model s kterou pamětí. Nejsme milionáři a nejsme chudí, žijeme normálním životem, leč stejně by to bylo zvláštní.. snad alespoň někteří chápete.

2) Jestliže by celá rodina dostala pod stromeček herní konzoli, pravděpodobně bych na ní hrál jenom já a možná občas i ségra, taťka se spíše dívá na televizi, než že bych si ho dokázal představit, jak na ní hraje hry a vlastně každý den pracuje převážně s počítačem.. Zase si ale říkám, že kdyby k nám přišla návštěva s dětmi nebo i dospělými, mohl bych Playstation půjčit jim, popřípadě by se dalo zahrát s tou návštěvou a přístroj by tak neležel někde v koutě. Nicméně mamka by na PS4 taky vůbec nehrála, protože hry, počítače a tohle jde všechno mimo ni.. ta je ráda, že umí brilantně pracovat s excelem, wordem a vyřizovat objednávky ze zahraničí. Bojím se tedy, že se z rodinnného dárku stane spíše můj dárek, obalený v balícím papíře se jmenovkou ''RODINA''. Zase ale uvažuju, že třeba by to taťku chytlo, ale byl by to tak trochu výkřik do tmy.. opravdu nevím.

3) Netuším, jak ta konzole funguje, jestli si musím zařizovat nějaké členství, jestli se něco platí navíc, popřípadě jestli to můžu prostě zapojit, vložit dovnitř hru a hrát, jak se mi zachce. Nepotřebuju nějaké specifikace z televize? Je jedno, jakou mám? Je to LG Smart TV 3D z roku 2014, tak snad bude vše v pohodě..

4) Nejsem nijaký velký hráč videoher, naposledy jsem hrál hru na normálním počítači před pár lety, bylo to Call of Duty: World at War .. nicméně mě to chytlo a vsadím se, že časem bych si na hraní na konzoli zvykl a nemusel se bát,jestli se ji vůbec naučím ovládat.. co mi ale dělá velký problém,je cena zmíněných her - za jednu dám v průměru 500,- a teď si vemte, že nechci hrát pořád dokola jen střílečky.. čili nějakých 5K jenom za hry určitě ve výsledku nebude jen tak normálním zděšením, možná se k tomu přidá i infarkt mamky..

.
Změna kategorie, původně: Ostatní (karel)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mne to prijde dobry, obzvlast pasaz, koupil bych rodine, ale hral bych na ni jenom ja, protoze mama… nový
RedMaX 15.09.2019 08:14
RedMaX
máš plus za to žes to přečet celé, já se k bodu 2 ani nedostal. nový
lední brtník 15.09.2019 11:14
lední brtník
A to mělo za 4.bodem ještě 2.díl,je ale zamčený a sem už to autor nedoplnil.:-) https://pc.poradna.n… nový
Karel04 15.09.2019 21:28
Karel04
Jsem si rikal, ze druhy dil bude az neco poridi a on vyblil dva najednou. :-) ... . Nicmene toho mi… nový
RedMaX 15.09.2019 21:43
RedMaX
Pokud takhle i mluví,ten až(jestli) se jednou ožení,tak se chudák manželka ani nedostane ke slovu,na… nový
Karel04 15.09.2019 22:04
Karel04
Najde sobě rovnou a nedostane se ke slovu on. poslední
Prasak 15.09.2019 22:15
Prasak

Mne to prijde dobry, obzvlast pasaz, koupil bych rodine, ale hral bych na ni jenom ja, protoze mama nehraje vubec, tata v podstate taky ne a segra asi dost malo, velice vtipne. :-)

Pokud nemas pocitac, na kterym bys mohl hrat, tak pozadej rodice at konzoli koupi tobe k vanocum, pripadne se s nima dohodni, ze treba pulku si zaplatis sam. Pokud mas vlastni pocitac vhodny i na hry, tak nevim proc resis konzoli. Gamepad a televizi muzes pripojit i k PC. Her je tam taky spousta a jsou vyrazne levnejsi, pokud se nakupuji behem akcnich obdobi.

Rozumim nakupu konzole u lidi jako je Prasak, kdyz to koupi detem, aby mu nesedeli u PC nebo hodne zapalenych hracu, kteri musi hrat vsechny hry, tak na PS obcas vyjde nejaka hra, ktera na jine platforme neni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru