Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem program na tvorbu PDF (vložit existující obrázky bez novékomprese)

Dobrýden, hledám program, na tvorbu PDF dokumentu (v podstatě editor PDF, nebo běžné grafický editor/ nebo vobyčejný "vord"). Mám ale požadavek, aby vkládané obrázky (v JPG a PNG) zůstaly zachovány co setýče zvolené komprese a formátua barevnosti. Tzn aby neprováděl novou kompresi, z toho důvodu že obrázky již mám uložené v takovém formátu, kdy jejich bitová hloubka (1bit,2bit, gray 8bit, běžné full color JPG atd), který je pro dané použití nejvýhodnější ( čb schéma, grafika s indexovanou paletou, běžná fotka-JPG). Tím pádem i rozlišení formát PNG vs jpg.

Totiž běžné programy, co znám, fungují tak, že je tam možnost volby komprese rastrů - kvalita a rozlišení. Případně tam volba komprimovat rastry jde vypnout, což ale znamená nekomprimovaná bitmapová data (aspoň jsem měl naději, že by to dělalo to chci, že to nebude "re"komprimovat - použije stávající kompresi, ale ono to dělá to, že to bitmapová data nekomprimuje vůbec)

Předmět Autor Datum
PDF nepodporuje všechny možné formáty a komprese, takže to co chceš, pravděpodobně není vůbec možné.
Wikan 22.09.2019 07:53
Wikan
Ale je to možné. A ten program, čuduj sa svete, sa volá Adobe Acrobat.
poihu 22.09.2019 10:20
poihu
Opravdu tam můžeš vložit jakýkoliv obrázek a zůstane tam bez změny formátu a komprese? O tom vážně s…
Wikan 22.09.2019 10:26
Wikan
Ano môžeš, a dá sa to lahko overiť. Sprav si nejaký ČB obrázok a ulož ho napr. ako gif, png, tif a p…
poihu 22.09.2019 14:53
poihu
Táraš nezmysli o ktorých nič nevieš. Wikan má pravdu. poslední
Mlocik97 22.09.2019 15:04
Mlocik97
se obávám, že náš školák nemá v plánu kupovat licenci adobe acrobat. a ještě temnější obavu mám ze…
lední brtník 22.09.2019 13:13
lední brtník
LibreOffice používá PNG, a dokonca aj SVG či TIFF, BMP či Gif alebo aj WebP... len neviem ktoré plat…
Mlocik97 22.09.2019 13:28
Mlocik97
https://www.pdfxchange.cz/upravy-souboru-pdf/pridani-obrazku-do-pdf
kolemjdoucí1 22.09.2019 13:03
kolemjdoucí1

Ano môžeš, a dá sa to lahko overiť. Sprav si nejaký ČB obrázok a ulož ho napr. ako gif, png, tif a potom každý obrázok skonvertuj v Acrobate na pdf. Výsledkom bude že každé pdf z každého obrázku bude inak veľké, tak ako sú inak velké aj obrázky v jednotlivých formátoch. Ak by to Acrobat interne prevádzal na jednotný formát boli by všetky pdf rovnako velké pretože ich obsah po internej konverzii by bol vždy rovnaký, čo zjavne nie je, takže je predpoklad že samotné obrázky sú v pdf bez konverzie v podobe objektu vo formáte v akom boli vložené. Takto s tým vie pracovať samotný Acrobat, čo sa ale o všelijakých iných pdf softwareoch iných výrobcov nedá povedať.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru