Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tiskárna mrví jíný formát než a4 (špatně Orientace´)

Aha, a co mám špatně, když tomu prý nerozumím?
Tiskárně jde nastavit libovolný formát papíru, takže se tím supluje možnost na stavit orientaci. (Ale je prostě jednodušší koncept místo dementní možnosti mít seznam všech formátu dvojnásobně dlouhý ,jen proto že 210x148 je něco jiného než 148x210 v této ineterpetacit, tak je lepší mít koncept jedné strany například normované na delší stranu první a separátně binární flag, jestli papír je takto a nebo kratší stranou jako první)Tudíž tiskárna umí zpracovat a5 v obou orientacích abys touchwoode neměl pochybnosti.

Ano, vím ,některé editory nemají páru o vlastnostech tisku a pokročilé ovládání jako okraje/škálování atd. Prostě jen ví, jaký je formát v tiskárně a není boha vůle jak říct, aby aplikace tiskla o na 90°rotovaný papír.

Mě by i zajímalo, kde by tato možnost měla být implementovaná (v aplikaci zajisté, ale některé to nemají), v windows abstraktní vrstvě tisku nebo přímo v nastavení driveru (spoléhat, že to každé driver má)...

Jak říkám, není problém na tiskárně si dát zarážky jinak a dávat tam A5 na výšku (ale u A4 toto padá, když limitem tiskárny je 210mm). Ani není až tak velký problém v dané konkrétní aplikaci si ručně prostě canvas nastavit o 90°jinak.. Ale to všechno jsou zdržovačky a navíc budu mít obraz na obrazovce otočený.

Paradoxně ta aplikace má volbu nastavení orientace v tiskovém dialogu aplikace (kromě ještě dialogu HP) a ještě navíc možnost otočit canvas (s problémy v odstavci výše) ale i přesto to tiskně blbě, jako by se nastavení neprojvilo

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny