Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi router Straight WRT-312

Zdravim.
Omylem mi doma nekdo resetoval cele nastaveni,]:(
mohli byste mi prosim poradit jak router nastavit ze zakladniho nastaveni tak, abych rozjel najednou jeden PC a 2 notebooky ?
Takhle mi to vzdy pusti k siti jen jeden PC :-(

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já mám ve zvyku si konfiguraci po nastavení routru uložit na bezpečné místo, pak není problém nahrát… nový
Stoupa 31.08.2008 00:43
Stoupa
tvůj laskavý internetový provider ti laskavě poskytnul nějaké nastavení - tak ty hodnoty nacpi pro w… poslední
lední brtník 31.08.2008 01:35
lední brtník

Já mám ve zvyku si konfiguraci po nastavení routru uložit na bezpečné místo, pak není problém nahrát zpátky a je to ok. Ne že bych to potřeboval každý den, ale několik desítek routrů už mi rukama prošlo a občas se stane, že je nastavení třeba obnovit.

tvůj laskavý internetový provider ti laskavě poskytnul nějaké nastavení - tak ty hodnoty nacpi pro wan stranu routeru. ostatně jeden pc ti jede, takže aspoň něco máš nastavené dobře.
na lan straně si můžeš nastavit dhcp přidělování adres - a stejně tak na všech pc.
anebo pokud v tom chceš mít trochu přehled, si nastavíš ip adresy na pc ručně, jako bránu nastavíš adresu routeru. nenastavil sis náhodou vychytrale všechny ip adresy na všech pc stejně?

i když je to nepravděpodobné, není vyloučeno že router jaksi chcípá a dhcp mu nefunguje - nicméně ruční nastavení pevných adres by fungovat mělo.

jestli ti to ještě furt nejede, spusť si na všech pc z příkazového řádku: ipconfig -all, buď ty výpisy prozkoumej zkušeným okem sám, nebo je označ myšem, enterem pošli do schránky, a vyklop sem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru