Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nej­spíš jsem vy­ma­zal win­dows

1. stáhnete https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows7

licenční klíč je na štítku

2. stiahnete https://rufus.ie/ pripojíte prázdny USB flashku, otvoríte program rufus vyberete to stiahnuté ISO zo stránky MS a vybere USB flashku,

3. Vytvoríte USB bootovacie médium, potom toto médium pripojíte do "postiženého" počítače. Zapnete, on spustí inštalátor. V inštalátore Vás to už navedie, odklikáte nastavenie jazyku, nastavíte čas, názov účtu, heslo, a odklikáte dalej, až budete na ploche, stiahnete program AIDA64, zistíte model základnej dosky, napíšete ju do googlu a najdete drivery/ovladače na oficiálnych stránkach od výrobcu, tie pak stiahnete nainštalujete (v poradí chipset, graf. karta, ostatok), pc reštartujete, ďalej už používate normálne.

pozn.
I když moc veľký význam už inštalovať Windows 7 nemá, končí mu 14. januára podpora, postupne aj softvér preň prestane existovať,

(resp. nové verzie prestanú podporovať starý systém, takže napríklad nenainštalujete najnovší prehliadač, kedže webstránky sa taktiež vyvíjajú nastane podobný problém ako s XP, kde už niektoré webstránky nieje vôbec možné otvoriť, a veľa ich je rozbytých, zvyčajne je tam odozva ešte tak rok až 2 než prestanú programy fungovať)

takže namiesto neho môžete zvoliť Linux (napríklad Mint je hodne podobný Win7, ale môžete si vybrať aj Ubuntu , predĺžená podpora do 2028), keďže nepredpokladám že chcete platiť 3000 KČ za novší Windows, (Win10), ktorý je navyše horší. (stiahnutie Linux Mint nahrazuje krok 1. navyše Linuxy sú zadarmo)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny