Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nej­spíš jsem vy­ma­zal win­dows

Dob­rý den, sna­žil jsem se vy­ma­zat PC pro­gra­mem Era­ser a nej­spíš jsem vy­ma­zal i win­dows pros­tě jsem zvo­lil všech­no co šo a dal sma­zat, teď když za­pnu PC pí­še mi ,,re­bo­ot and se­lect pro­per bo­ot de­vi­ce or in­sert bo­ot me­dia in se­lec­ted bo­ot de­vi­ce and press a key" co s tím můžu dě­lat ? Dí­ky za ra­dy
Změna předmětu, původně: Pomoc s OS prosím (karel)
Změna kategorie, původně: Software (karel)

Předmět Autor Datum
Zjevně jsou pryč systémové soubory, možná boot sekce... Nevím, každopádně bych tam vložil instal DVD…
windowsáč 27.09.2019 21:45
windowsáč
keď počujem "bych tam vložil instal DVD" hovorím si, v ktorom desaťročí sme že Vás napadne zo všetký…
Mlocik97 27.09.2019 21:50
Mlocik97
Tak pardon :D Já to tak dělám, tak flešku no. Příště napíšu instalační médium.
windowsáč 28.09.2019 14:23
windowsáč
To je tak když robíte niečo čo neviete. Môžete Windows späť nainštalovať, instalačku získate na str…
Mlocik97 27.09.2019 21:47
Mlocik97
byl to windows 7, mohl byste mi prosím popsat po krocích co mám dělat ?
nowin 27.09.2019 21:58
nowin
1. stáhnete https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows7 licenční klíč je na štítku…
Mlocik97 27.09.2019 22:13
Mlocik97
Jen drobnost: na rozbalení ISO souboru na USB stačí 7-zip, WinRAR nebo jakýkoliv jiný dekomprimaci n… poslední
windowsáč 28.09.2019 14:24
windowsáč

Zjevně jsou pryč systémové soubory, možná boot sekce... Nevím, každopádně bych tam vložil instal DVD nebo nabootoval do recovery a zkusil automatickou opravu Windows. Když by to neklaplo, tak bych věřil jen reinstalaci.
Nevím, na co ten program slouží, ale že zkušenosti vím, ze všelijaké čističe páchají jen zlo.

keď počujem "bych tam vložil instal DVD" hovorím si, v ktorom desaťročí sme že Vás napadne zo všetkých pamätových médií konkrétne tento, už o pár mesiacov tu máme rok 2020...

ešte že tu niekto nepíše o disketách, šanca že tazateľ má DVD s Windows 10 je omnoho omnoho nižšia než že má akýkoľvek prázdny USB klúč. Z ktorého vie vytvoriť bootovacie médium.

To je tak když robíte niečo čo neviete.

Môžete Windows späť nainštalovať, instalačku získate na stránke MS, Keďže nehovoríte ktorú verziu máte, tak sem dám odkaz len na Windows 10 (predpokladám že s najvätšou pravdepodobnosťou máte túto):

https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows10

Z nejakého USB klúča si vytvorte bootovacie médium, potom ho strčíte do tohoto počítača a zapnete, inštalačka Vás už navedie.

1. stáhnete https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows7

licenční klíč je na štítku

2. stiahnete https://rufus.ie/ pripojíte prázdny USB flashku, otvoríte program rufus vyberete to stiahnuté ISO zo stránky MS a vybere USB flashku,

3. Vytvoríte USB bootovacie médium, potom toto médium pripojíte do "postiženého" počítače. Zapnete, on spustí inštalátor. V inštalátore Vás to už navedie, odklikáte nastavenie jazyku, nastavíte čas, názov účtu, heslo, a odklikáte dalej, až budete na ploche, stiahnete program AIDA64, zistíte model základnej dosky, napíšete ju do googlu a najdete drivery/ovladače na oficiálnych stránkach od výrobcu, tie pak stiahnete nainštalujete (v poradí chipset, graf. karta, ostatok), pc reštartujete, ďalej už používate normálne.

pozn.
I když moc veľký význam už inštalovať Windows 7 nemá, končí mu 14. januára podpora, postupne aj softvér preň prestane existovať,

(resp. nové verzie prestanú podporovať starý systém, takže napríklad nenainštalujete najnovší prehliadač, kedže webstránky sa taktiež vyvíjajú nastane podobný problém ako s XP, kde už niektoré webstránky nieje vôbec možné otvoriť, a veľa ich je rozbytých, zvyčajne je tam odozva ešte tak rok až 2 než prestanú programy fungovať)

takže namiesto neho môžete zvoliť Linux (napríklad Mint je hodne podobný Win7, ale môžete si vybrať aj Ubuntu , predĺžená podpora do 2028), keďže nepredpokladám že chcete platiť 3000 KČ za novší Windows, (Win10), ktorý je navyše horší. (stiahnutie Linux Mint nahrazuje krok 1. navyše Linuxy sú zadarmo)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru