Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pomoc s upgradom HW

Ahojte,
kedze mam malo casu sa tomu venovat uz nie som natolko v obraze, tak by som vas poprosil o radu.
Potreboval by som trochu upgradnut PC, aby mi ako tak este bezaly hry. Hned na uvod chcem podotknut, ze viem, ze mam stary system, ze by som mal menit CPU na novsiu generaciu aj pamäte na DDR4.
Nic z toho sa vsak nestane, nakolko mam na to vycleneny velmi maly rozpocet, takze volim minimum, ktore by mi malo nieco pomoct, v mojom pripade GPU a navysenie RAM.
Len neviem, nakolko budu komponenty kompatibilne, preto prosim o radu:
1. GPU - ASROCK Radeon RX570 Phantom Gaming D 8G OC - ci by mi táto grafická karta fungovala v základnej doske GIGABYTE 970A-DS3P (+ CPU FX-8350), ktorá má pci-ex 2.0 a táto karta je pci-ex 3.0 a keď áno, nakoľko by to spomalovalo výkon grafickej karty? (teraz myslim PCI-EX 3.0 v slote PCI-EX 2.0, nie nakolko by spomaloval kartu moj CPU)
2. RAM - HyperX 8 GB KIT DDR3 1600 MHz CL10 Fury Blue Series - ci mi tieto 2x4gb ram budu fungovat s 2x4 gb ktoré mám už v základnej doske GIGABYTE GA-970A-DS3P a moje stare pamäte su 2x4 gb Kingston HyperX KHX1600C9D3/4G.
Pýtam sa preto, že staré majú lepšie časovanie a to CL9 a tieto nové CL10. Alebo poprípade máte nejaké, ktoré by sa k mojim starým ramkám hodili lepšie?

Za odpovede vopred dakujem.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny