Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NVIDIA GeForce 820M - potrebuju neco asi tak 10x rychlejsiho, ale co a jak to poznam?

Chces rict, ze je normalni nejdriv koupit nejaky - jakykoliv - pocitac a po zjisteni, ze pochopitelne nefunguje jak ma, se teprve zacne resit, co z nej vyhodit a co tam dat misto toho?

OK, pokud bereme "normalni" ve smyslu "vetsina zacatecniku tuto chybu udela", pak asi ano, ale rozhodne to neni rozumne.

Ten pocitac nemam, planuju ho postavit, tak zacinam tim, co je na nem nejkritictejsi. Pro nekoho je to RGB diskoteka a cool case, pro nekoho procak s nejvetsim potencialem k taktovani, pro me je to grafarna.

Zaroven vim, ze :
- grafarna potrebuje aspon 0.5GB VRAM, coz dnes uz kazda ma vyrazne vic
- pro dany ucel ji nakrmi kazdy moderni CPU (aspon 3GHz a dve jadra, desktopovy), takze vezmu neco, co si bude s GPU dobre rozumet
- RAM je potreba aspon 2GB (ale dam vic)
- disk staci plotnovy 100GB, ale radsi dam 256GB SSD (a asi i 2-3 TB HDD pro zalohy, fotky, filmy a podobne veci, co nepotrebujou rychly pristup, ale chci je mit po ruce, nejen v centralnich zalohach)

Takze zbyva doresit:
- desku (podle karty a CPU)
- chladic (dle CPU - tissi, dost ucinny)
- zdroj (dle potreb karty a CPU - s rozumnou kvalitou a vykonovou rezervou)
- case (jakykoli, kam se to vleze rozumne fyzicky, cili dle desky, GPU, a chladice - ale rad si necham poradit nejakou kvalitnejsi, pokud nebude prilis drazsi. Idealne obycejny kvadr bez blbosti a s parem USB vpredu)

ale nic z toho neni kriticke.

Monitor, klavesnici, mys, joystick, keypad a sluchatka mam osvedcene doma.

Takze mam nejakou predstavu, co chci postavit, ale na presnych parametrech vetsinou nezalezi, spousta toho zalezi na te karte a az ji budu mit rozmyslenou, tak si rad necham poradit, jak sestavit rozumne ten zbytek aby daval dohromady smysl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny