Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NVIDIA GeForce 820M - potrebuju neco asi tak 10x rychlejsiho, ale co a jak to poznam?

10x lepsi protoze hra v kritickych situacich (komplikovany boj treba) spadne na 5-7 FPS, a ja bych chtel, aby v tu chvili bezela na 50+FPS - pritom to cele visi na vypocetnim vykonu GPU (jede v tu chvili na 99%), takze ho potrebuju zvednout 10x (50 FPS / 5 FPS = 10). (GPU: GF 820M)

Jinak hra bezne perfektne jede na 60-80 FPS, max na 180 FPS, rozumne hratelna je na 30 FPS. Monitor mi jede na 60Hz, cili si myslim, ze vic nez 60 FPS stejne nepoznam, takze vic nez 12x vetsi vykon uz nicemu nepomuze (60 FPS / 5 FPS = 12). 10 je hezky zaokrouhlene cislo.

Hra, kterou chci hrat je http://oolite.org/ "v plne palbe", teda se vsema texturama, s vetsinou z tech 500 packu a plynule i ve skrumazich, kde ted jede na 5 FPS. Na monitoru s 2560x1440@60Hz. S 50+FPS misto 5 FPS. Na Linuxu - konkretne Gentoo. (toto je cele zadani)

a podle toho si vyber grafilku, která bude pro tebe nejlepší.

no a tohle prave neumim, protoze grafikam moc nerozumim a nemam prehled.

A proto se na to ptam v nadeji, ze nekdo dokaze rict "je to napriklad tato GPU" a nikoli jen "no, vono cim drazsi GPU, tim vykonnejsi, ale ty mas stejne shit, takze nejak vykonnejsi asi bude cokoliv" (protoze tohle jeste vim a opakovani teto mantry mi stejne nerekne, co presne potrebuju koupit - jasne ze v tom rozsahu, ci kousek nad, bude tech grafik cela skupina - ale nevim ktera skupina to je a pokud je neprakticke vyjmenovavat, ci jinak specifikovat tu skupinu celou (napr. "jakakoli GPU od Nvidie mladsi tri let, s urcenim herni a cenou nad 3k", nebo nad 8k nebo co), tak jeden reprezentativni zastupce mi staci, proste ho koupim, nebo pokud neni k sehnani, tak koupim neco s parametry podobnymi, jen o fous lepsimi)

(Druha vec je, ze jsem doufal i v nejake vysvetleni, abych se poucil a nemusel se priste ptat sam. Ale to uz bych zjevne chtel prilis moc. No, nemusim mit vsechno. )

(ostatni hry, ktere hraju jsou radove min narocne a netreba je uvazovat - kdyz to behalo na 486@100MHz + VGA, tak to na takovem stroji rozebehnu v pohode v DOSboxu taky - obzvlast, kdyz to v DOSboxu chodi plynule i na tom kancelarskym notebooku, takze i kdyby to z nejakeho duvodu na te nove grafice a pocitaci pod ni nebezelo, tak to ten NB jisti)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny