Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NVIDIA GeForce 820M - potrebuju neco asi tak 10x rychlejsiho, ale co a jak to poznam?

mam notebook s NVIDIA GeForce 820M a parim na tom jednu gamesu, (teda vic, ale s tema problem neni a stejne je ten NB urceny na jine veci nez pareni) na externim monitoru 2560x1440 60Hz. (konkretne tento NB https://www.czc.cz/acer-aspire-e1-772g-54204g1tmnsk-stribrna/148710/produkt )

Kdyz se v nejake scene ocitne moc renderovanych objektu s texturama, tak mi FPS spadne z obvyklych 30-60 (kde je to porad jeste v pohode) az treba na nepouzitelnych 5-7 FPS.

Uzke hrdlo je vypocetni sila te grafarny.

Podle vypisu v tu chvili bezi na GPU vypocty na 99%, vyuziti graficke pameti stabilne kolem 10%, CPU jede v pohode na minimalni takty (0.8GHz) v jednom vlakne, furt stejne pryc, pamet volna, disk nedela nic, na pozadi nic zvlastniho nebezi. Kdyz scenu opustim, FPS vylitne zpatky, kdyz se vratim, zase spadne dolu.

Naopak kdyz pootviram par prohlizecu s narocnejsima strankama, tak grafika se flaka nekde na 10% a CPU jede na vsech vlaknech a na maximalnim taktu (2.5GHz) - takze je jasne, ze CPU to nebrzdi, ma porad hodne kam pridat a umi to. Stejne jako kdyz pustim nejaky vetsi preklad a jede mi treba ve 20 vlaknech, tak se CPU rozbehne naplno a proste jede hodiny v kuse (takze pri te hre neni tlaceno dolu chlazenim, nebo blbym nastavenim, proste stiha i minimalnimi takty).

---------------------

Tak chci postavit novy pocitac prave pro hrani (konkretne tehle hry, zbytek oblibenych pak utahne levou zadni), ale nevim jakou grafarnu tam dat a na jaky jeji parametr se zamerit (jak se v recenzich a obchodech nazyvat ten vypocetni vykon, v cem se meri a kolik bych potreboval). Predstavoval bych si neco, kde misto 5 FPS to pobezi tak na 50 FPS (pokud je to realne), ale zase nechci vzit to nejdrazsi co na trhu je a proste jen doufat, ze to bude stacit, a vyhodit za to majlant, kdyz by to treba naopak zvladlo i neco podstatne levnejsiho.

Samozrejme, ze novy pocitac bude desktop, a bude novy komplet, teda i CPU, RAM, SSD ... ale tyhle veci nejsou tim uzkym hrdlem ted, tak je budu resit az po grafarne. Cili CPU bude taky asi chtit posilit, kdyz grafarna bude schopna pouzit vic a kdyz uz budu kupovat vse nove, tak asi to CPU budu chtit s vice core, aby to zvladalo i vetsi vypocty, kdy bych tech core uzivil klidne treba 50 (ale asi nezaplatil) - takze bych si to dal pod stromecek (nebo pri novorocnich slevach) az budou ty novy AMD odladeny a trochu spadnou s cenou, ale stejne nejdriv potrebuju poresit tu grafarnu.

-------------------

Takze bych uvital jednak nejake kratsi vysvetleni, jak se jmenuje a jake hodnoty by mel mit ten kriticky parametr v grafarne kterou budu (kupovat tak za ctvrt roku) a pripadne odkaz na nejakou dostacujici pro predstavu, o cem je vlastne rec a s cim bych tu vysnenou mel porovnavat jako s minimem.

Eventualne, pokud je to nesmysl, tak proc a kde jsou pricetne meze.

Pro priklad, kdybych si vysnil 10x rychlejsi vlakno v CPU, tak je to kravina, protoze 25GHz je proste haluz a soucasna CPU jedou vsechna tak na 4GHz uz radu let a vyrazne zvyseni v nedohlednu. (jasne, nektera az 5GHz, kdyz se to na predvadecce prolejva dusikem, ale cekat, ze se frekvence kazdy rok zdvojnasobi, jak to bylo kdysi je proste nerealne - zdvojnasobi se maximalne tak pocet jader).

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny