Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PayPal príjem

Je to celkem jednoduche - zakon nezajima, jakym zpusobem se prijem realizoval, ale kolik to bylo a kolik teda mas zaplatit. At uz ti nekdo plati penezi, prevodem na ucet, prevodem na PayPal nebo stravenkama, tvoje povinost je to radne zdanit dle platnych zakonu. (Zda se prijde na to, ze jsi nejake prijmy zatajil a nezdanil - napriklad z toho PayPal uctu rovnou zase nakoupil neco jineho - to je jina pohadka. V malem to projit muze a nemusi, ve velkem se skoro jiste najde dobra duse, co te nahlasi.)

Pokud by tomu tak nebylo, tak uz maji vsichni ucty na Paypalu a zamestnavatele jim tam posilaji vyplatu.

Jako "zivnostnik" (Osoba Samostatne Vydelecne Cinna v cechach) mas urcite povinnosti a urcite moznosti, napriklad do jiste castky odecitat naklady pausalem, takze danis o neco min nez polovinu prijmu podle typu zivnosti) - cehoz si povsimnul pan Svarc a okamzite vyhazel zamestnance a prijal je na stejna mista jako zivnostniky - cimz je stat obral o pulku penez nez driv, zamesnavatel nemusel platit tolik, lidi meli vic a zamestnavatel je mohl vyrazit pardon, ukoncit okamzite smlouvu) kdykoli i bez duvodu, protoze firmy jsou velke a silne (vcetne zivnostniku) a tak nepozivaji takovou ochranu jako nebozaci zamestnanci s povinnou dovolenou, nemocenskou, odstupnym a tak. No a stat si toho brzo vsimnul a protoze to prospivalo vic lidem nez statni kase, tak to vyslovne zakazal.

Takze pokud by snad mel trik s PAyPalem fungovat (jakoze nefunguje, stat pravi "veskere prijmy", nejen "prijmy na bankovni ucet"), tak uz by to bylo vyuzito davno a taky davno zakazane. (Ostatne proc myslis, ze zlocinci vyzaduji penize v "malych pouzitych bankovkach", ze - no protoze na to zatim neni evidence. A proc staty se snazi zavest ciste elektronicke platby - tam zase evidence je plna)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny