Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Highend sestava pro 4k

I se slabsim modelem GTX 2070Ti + Ryzen 2600 nemam v rozliseni 4K vylozene problém a vetsina her na tech 60 FPS jede.
Jelikoz uz i tak obraz v rozliseni 2160p dokaze podat pekny obraz nezapinam silenosti jako rozmazavani obrazu (uprednostnuji ostrost) 8x nebo dokonce 16 x mssa, nebo veskerou grafiku na ultra detajle u kterych bych rozdil stejne ani nevidel. (plosinovky a hry kde nedochazi k rychlemu pohybu jako u FPS mam stejne frames zamkle na 30fps).

QHD monitor pro 1440p bych urcite doporucil velikost mezi "27-31.5". Pro 4K obdobne, vetsi obrazovku k PC "na stul" nema cenu kupovat, jestli chce coz snad nechce vetsi, tak to uz rovnou muze koupit televizu coz neni na 60fps hrani zrovna idealni (zalezi hlavne, jak daleko od toho monitoru bude sedet, bez tohoto udaje je IMHO nejake doporucovani monitoru jen bezhlavé strileni od pasu).

PS: Co se tyka tech FPS, problem neni v grafice, ale v optimizaci her, ktere tu vysi FPS hranici neudrzi na Ultra ani v rozliseni 1080p. Na 4K hrani nevidim duvod kupovat drazsi CPU jak Ryzen 5 3600(x).
Staci se podivat na benchmarky, kde 6 Core CPU dokazou podat i vice FPS nebo stejne FPS jak xx core, doplacet za ~ 5fps rozdil za to urcite nestoji. Nahazet do seznamu vzdy to nejdrazsi co cloveku padne pod ruky je hodne daleko od toho, co by jsme mohli nazvat "dobry pomer cena vykon".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny