Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ako odinštalovať Hyper-V?

Mám server (VPS) s Windows Server 2019 (je to to isté čo Win 10 akurát viac adminských toolov a nejaké serverové služby navyše. takže postupy pre desinku by mali fungovať aj na Server verzii) pripájam sa naň cez Remote Desktop a spravujem si ho rovnako ako normálny Windows.

Včera som si tam nainštaloval Docker pre desktop (viem že na server by mala ísť enterprise verzia ale dektopova verzia je k dispozícii zadarmo). Docker mi žral veľa systémových prostriedkov a potom aj spadol tak som sa na to vykašľal a odinštaloval som ho.

Lenže spolu s dockerom sa mi aktivoval aj Hyper-V (hyperzvízor server od MS ktorý docker používa na emulovanie iných OS) docker som odinštaloval a hyper-V ostal nainštalovaný v systéme a dokonca tam beží. Neviem ho za žiadnu cenu odinštalovať. Nechcem mať na serveri spustený zbytočný bordel, ktorý nepoužívam už som si pozeral taskman a naozaj to žere strojový čas a okrem toho spomaluje štart systému.

Pozeral som nejaké návody má sa to odinštalovať cez "Aplikácie a súčasti" lenže chlievik (checkbox), ktorý treba odškrtnúť http://pluton.cloud/attachment/69f97748-3ce7-4f63-a4d8-feb6f462bf22/hyperv.png aby sa odinštaloval sa nedá odškrtnúť. Už som skúšal v services.msc aj stopnúť všetkyu servisy začínajúce na "Hyper-V" a skúsiť to znovu odinštalovať, ale chlievik je stále neaktívny. Neviete poradiť čo s tým?

Předmět Autor Datum
Hyper-V ti samo o sobě určitě nebere nějaké podstatné zdroje. Nezůstal ti tam spíš nějaký zapomenutý…
Wikan 19.10.2019 11:23
Wikan
Teraz keď pozerám vytaženie tak to veľa nežere, ale tak či tak to chcem mať ako predtým. Načo by mi…
bentley 19.10.2019 12:47
bentley
Poradili mi už v inom fóre tak to pridám aj sem. Do powershellu treba zadať: Remove-WindowsFeature… poslední
bentley 19.10.2019 13:19
bentley

Teraz keď pozerám vytaženie tak to veľa nežere, ale tak či tak to chcem mať ako predtým.

Načo by mi na pozadí bežali služby ktoré nevyužijem? Veď keď ho budem potrebovať tak si ho nainštalujem potom.

Nehovoriac o tom že spúšťať emulátor v emulovanom OS mi príde trošku pritiahnuté za vlasy. Veď už VPS beží pod VMWare a pod ním beží ďalší emulátor?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru