Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ako odinštalovať Hyper-V?

Mám server (VPS) s Windows Server 2019 (je to to isté čo Win 10 akurát viac adminských toolov a nejaké serverové služby navyše. takže postupy pre desinku by mali fungovať aj na Server verzii) pripájam sa naň cez Remote Desktop a spravujem si ho rovnako ako normálny Windows.

Včera som si tam nainštaloval Docker pre desktop (viem že na server by mala ísť enterprise verzia ale dektopova verzia je k dispozícii zadarmo). Docker mi žral veľa systémových prostriedkov a potom aj spadol tak som sa na to vykašľal a odinštaloval som ho.

Lenže spolu s dockerom sa mi aktivoval aj Hyper-V (hyperzvízor server od MS ktorý docker používa na emulovanie iných OS) docker som odinštaloval a hyper-V ostal nainštalovaný v systéme a dokonca tam beží. Neviem ho za žiadnu cenu odinštalovať. Nechcem mať na serveri spustený zbytočný bordel, ktorý nepoužívam už som si pozeral taskman a naozaj to žere strojový čas a okrem toho spomaluje štart systému.

Pozeral som nejaké návody má sa to odinštalovať cez "Aplikácie a súčasti" lenže chlievik (checkbox), ktorý treba odškrtnúť http://pluton.cloud/attachment/69f97748-3ce7-4f63-a4d8-feb6f462bf22/hyperv.png aby sa odinštaloval sa nedá odškrtnúť. Už som skúšal v services.msc aj stopnúť všetkyu servisy začínajúce na "Hyper-V" a skúsiť to znovu odinštalovať, ale chlievik je stále neaktívny. Neviete poradiť čo s tým?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Poradili mi už v inom fóre tak to pridám aj sem. Do powershellu treba zadať: Remove-WindowsFeature… poslední
bentley 19.10.2019 13:19
bentley

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru