Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 3D tiskárna

Jaký filament budeš převážně používat? Jak velkou osu potřebuješ ? Myslím že na začátek vicebarevný tisk pravděpodobně potřebovat nebudeš. Vyhřívaná podložka k prevenci kroucení tisku také není od věci.
PRUSA vyzkoušený nemám, ale slyším na něho jako u MK modelů i3 (což je již starší model) jen chválu. Pro začátek verze mini může být opravdu korektní volba.
XYZ je velmi obstojný a jsem přesvědčen že dokáže uspokojit i ty náročnější, ale ty obstojné jsou trochu přes tvůj rozpočet, ale s velmi slušnou přesností a kvalitním a přesným tiskem, povrchem BED trisky (extruder) disponují i modely :

- Prusa Mini (namám vyzkoušen, ale jestli jejich kvalita nedegradovala, zařadil bych ho do první trojky)
- JGaurora model A5S
- W10 od Alfawise, nebo U20 jako levnější řešení pro preferenci tisku na výšku.
- Creality Ender 3 Pro

V mém případě, používám 3D tiskárnu pro malé drobné části, převážně pro elektroniku, tak důraz dávám spíš na kvalitu tisku a přesnost.
Jen bych chtěl dodat, že dražší nemusí hned znamenat lepší, už jsem viděl ucpávání extruderu což se projevovalo hlavně na nerovnosti i s kvalitním filamentem i na dražších modelech.
Kdybych měl zakoupit 3D tiskárnu dnes, určitě bych nevyloučil zmíněný Prusa. České zlaté ručičky se neříká pro nic za nic :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny