Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení sítě

problém je ,že zdi nezbourá snad ani tank.

Ono se dá natahovat i přes pruchodný (dveřní) trám (nebo externí lištou mezi okny) . Jestli máte v úmyslu sestavit něco výkonnějšího, můžete kombinovat cokoliv, ale nikdy to nebude nad klasický síťový kabel bez kterého nic obzvlášť stabilního a smyslného nevybudujete. Těch pár potřebných metrů CAT5/e + dle preference připojením alespoň x5 portový Gigabitovy (dle potřeby s PoE) Netagar nebo D-Link switch vás vyjde na pár korun v porovnaní přikupovaním dalších síťových prvků.

V případě že máte v bytě obstojné elektrické vedení, možná by jste mohl zvážit síťový adaptér někde okolo modelu TP Link WPA 7510 (s podporou HomePlug AV2 a norem 802.11 b/g/n/ac) :
https://www.alza.cz/tp-link-tl-wpa7510-kit-d5098502.htm (jen škoda ze výrobce nezvolil switch pro lan) . Používal jsem předešlý model pro celou horní část bytu (bezmála 30m2 s jednou 15cm zdí) pro standardní užití s připojením v LAN k NAS, TV, multimédia server (který byl do TP Linku pripojen pomocí portu rj45) a 2 NTB (plus nějaký ten telefon)
Přímo v obytné místnosti jsem použil připojení přes 5GHz síť která měla dostatečný síťový datový tok i pro přehrání i videa v rozlišení 4K. 2.4GHz pásmo které jsem použil z druhé strany přes zeď zachovalo okolo 70-65% signálu čím jsem pokryl celé patro a část přizemí (ale zde jsem pro přízemí upřednostníl připojení k PC, NAS pomocí LAN přímo z ruteru tak jsem v inicialním bodu adapteru Wifi nechal vyplé, ale pokrytí z toho bodu bylo slušné a určitě by nemělo problém i s pokrytím přízemím). V mém případě to bylo zcela nad-dostačující.
Ovšem vaši situaci neznám a tak si upřímě nejaké seriózní doporučení nedovolím a volbu tohoto Powerline zařízení bych raději prodiskutoval s nějakým zdejším síťařem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny