Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení sítě

Ahoj, Dobrý večer všem.
V nejbližší době budu řešit zapojení sítě.
Potřeboval bych pokrýt celý dům, obvod je asi 15*15m, problém je ,že zdi nezbourá snad ani tank. Tohle nikdy nebyl můj obor, takže bych potřeboval poradit, co koupit.
Přemýšlel jsem nad Access Pointy, což by asi vyšlo levněji než Mesh. Četl jsem že nějaké "zesilovače" jsou k ničemu.
No rád bych aby v bytě byla pouze jedna síť.

Něco jsem si o tom četl a psali, že to AP musí podporovat roaming aby více ap vysílačů vysílalo tu stejnou síť a přechod, mezi jedním a druhým, tak byl bez odezvy.. no vůbec nevím, jsem ztracen. :-/

Takže, co by ste doporučili koupit. :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
problém je ,že zdi nezbourá snad ani tank. Ono se dá natahovat i přes pruchodný (dveřní) trám (ne… poslední
poradnaviktor 26.10.2019 01:22
poradnaviktor

problém je ,že zdi nezbourá snad ani tank.

Ono se dá natahovat i přes pruchodný (dveřní) trám (nebo externí lištou mezi okny) . Jestli máte v úmyslu sestavit něco výkonnějšího, můžete kombinovat cokoliv, ale nikdy to nebude nad klasický síťový kabel bez kterého nic obzvlášť stabilního a smyslného nevybudujete. Těch pár potřebných metrů CAT5/e + dle preference připojením alespoň x5 portový Gigabitovy (dle potřeby s PoE) Netagar nebo D-Link switch vás vyjde na pár korun v porovnaní přikupovaním dalších síťových prvků.

V případě že máte v bytě obstojné elektrické vedení, možná by jste mohl zvážit síťový adaptér někde okolo modelu TP Link WPA 7510 (s podporou HomePlug AV2 a norem 802.11 b/g/n/ac) :
https://www.alza.cz/tp-link-tl-wpa7510-kit-d5098502.htm (jen škoda ze výrobce nezvolil switch pro lan) . Používal jsem předešlý model pro celou horní část bytu (bezmála 30m2 s jednou 15cm zdí) pro standardní užití s připojením v LAN k NAS, TV, multimédia server (který byl do TP Linku pripojen pomocí portu rj45) a 2 NTB (plus nějaký ten telefon)
Přímo v obytné místnosti jsem použil připojení přes 5GHz síť která měla dostatečný síťový datový tok i pro přehrání i videa v rozlišení 4K. 2.4GHz pásmo které jsem použil z druhé strany přes zeď zachovalo okolo 70-65% signálu čím jsem pokryl celé patro a část přizemí (ale zde jsem pro přízemí upřednostníl připojení k PC, NAS pomocí LAN přímo z ruteru tak jsem v inicialním bodu adapteru Wifi nechal vyplé, ale pokrytí z toho bodu bylo slušné a určitě by nemělo problém i s pokrytím přízemím). V mém případě to bylo zcela nad-dostačující.
Ovšem vaši situaci neznám a tak si upřímě nejaké seriózní doporučení nedovolím a volbu tohoto Powerline zařízení bych raději prodiskutoval s nějakým zdejším síťařem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru