Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový BIOS a hlučné větráky.

- CPU fan nech tak jak je. (auto detect nebo auto)
- Ostatni vsechny ty "Smart Fan Control" na ENABLE / AUTO.
- "FAN type select" : DC

Pod Windows pak v k MSI command center spust FAN TUNE. Ten otestuje kazdy FAN zvlast (celé to trva +- 2 minuty) a prednastavi tvé FAN automaticky. Pak si je muzes doupravit dle potreby.
FAN TUNE ti pak nabidne tusim 3 mozné profili [tichy-silent, herni, turbo, vlastni SMART]. Kdyz spustis nejakou hru, zvolis jen HERNI a o nic se nemusis starat. Jestli chces ty FAN upravis, zvolis SMART.

PS: Kazdy procesor ma jiné TDP = jiné napajeni a jiné teploty = potrebuji jiny rezim FAN. Kazdy pouziva jiny CPU cooler. Nastavovat jen tak neco podle nekoho bych moc nedoporucoval jelikoz je to invidualni.
* Osobne bych ti to oravdu doporucil spis pres ten MSI command center. Muzes pouzit SMART MODE a nastavit vlastni RPM.
Z pocatku nech nejtissi rezim a pomalu ho zdvyhej az dosahnes co nejlepsich teplot v necinosti a v zatezi. V zatezi pomalu zdvyhej RPM tvého FANU az docilis opet nejlepsiho meritka RMP/dB/C°. (muzes si to psat bokem na papirek, treba u her kdyz CPU melo 60C° mi stacilo aby se FAN tocil na 45%, v klidovém stavu mi stacilo 25% etc. Nasledovne podle tebou namerenych udaju si vytvor vlastni profil. Az pak muzes neco urcitého v BIOSu nastavovat. Takle od oka to v tom BIOSu budes nastavovat celej den uvidis ;-)


Level 1 Temperature 35
Level 2 Temperature 45
Level 3 Temperature 65
Level 4 Temperature 80

Level 1 Fan Speed 15
Level 2 Fan Speed 35
Level 3 Fan Speed 60
Level 4 Fan Speed 100

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny