Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vzkřísit externí HDD od WD, co dnes dosloužil

Zdravim!

Potřeboval bych radu. Dobrou řadu let, snad 7-8, možná víc, mi sloužil externí HDD od Western Digital, řada My passport, 2TB. Nemůžu si stěžovat, perfektní, tak nějak jsem ale tušil, že nebude nesmrtelnej.

Před 2-3 dny začalo haprovat přehrávání videí, co jsem na něm měl, a tak jsem zbystřil a ihned šel koupit obdobnou náhradu, WD My Elements. Stačil jsem zkopírovat nejdůležitějších 300GB, zbytek vem čert, ale přece jen jsem si vzpomněl, že by se mi možná hodilo ještě z toho dostat tak 50 Gb nějakých dat.
My Passport doslova zkonal před pár hodinami, v průběhu kopírování, začalo to v něm vrčet, motůrek začal blbnout, větrák kolaboval, tak jsem ho zkusil vyndat a zandat, abych mu dal druhý dech, ale tentokrát už ho ani Windowsy nerozpoznaly. USB port rozjede motůrek uvnitř, Windowsy zacinkají na znamení, že bylo něco připojeno, ale tam to končí.

Asi bych měl být fakt vděčný, protože jsem zachránil nějáká data jen tak tak. Problém je ale ten, že si úplně nepamatuju, co za všechna data jsem na tom disku vlastně měl, teď mi to vrtá hlavou, a nemůžu si vzpomenout. Nedá se to nějak zjistit v historii otevíraných složek v PC? Nevím, možná jsem mimo, ale kdybych si vybavil jména složek na HDD, hned bych si vzpomněl.

Nicméně moje hlavní otázka zní, zda je možné alespoň částečně to HDD vzkřísit aspoň na pár hodin. Už jsem svépomocí (násilím :D ) odkryl kryt toho HDD a vlastně vyndal samotný disk (neporušený), abych viděl co a jak vevnitř funguje. Kromě toho USB portu tam jsou ještě piny (2 a 12, viz foto), tak mě napadlo, jestli bych toho nemohl nějak využít a zkusit to rozběhnout pomocí těchto portů.

Vlastně se nebráním jakémukoli tipu - vyjma jednoho - odnášet to někam do servisu.

Díky za rady, pánové!

https://i.ibb.co/z87J4Ln/74162365-495881187673138-3441079917259784192-n.jpg

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podívej se ve Windows Exploreru do adresáře Recent Places (česky snad Naposledy otevřené), tam by mo… poslední
Prim 02.11.2019 20:40
Prim

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru