Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s mikrofonem (součást webkamery)

Logitech C 170. Najednou jsem zjistil, že mikrofon nefunguje ve Skype, asi po několika týdnech od posledního použití. Video OK. Nefunguje ani v aktualizovaných Windows 10, kontroloval jsem veškeré nastavení systému (soukromí, všude povoleno). Nikde žádný vykřičník, prý vše pracuje správně.

Když dám test a vyloženě ji dám k puse či do ni klepu, jakýsi hodně zvuk je zaznamenán, je to ale naprosto nepoužitelné. Vyzkoušel jsem jiný USB port, nainstalovaly se ovladače a najednou to fungovalo normálně. Ale jen jednou; pokus číslo dvě, a zase nic. Stejné v předchozím portu, dalších portech.

Měl jsem podezření, že na vině by mohla být poslední aktualizace Windows. Než bych ale zkusil odinstalovat, pustil jsem starší PC s neaktualizovanými (zákaz winupdate) W7 a je to stejné. První pokus, vše funguje, druhý, jako na tom hlavním PC.

Je kamera na sběrný dvůr? Zaráží mě, že ale jednou to vždy zabere a pak utrum. Pokusem na dvou PC bych snad měl možnost nějakých problémů s Windowsy/ovladači vyloučit. Nebo může být problém jinde?

Díky za reakci.

Už mi odešly ty webky tři, asi se na to vykašlu, u PC to prostě mít nebudu. Skype jsem si dal na mobil (bez dat, jen via wifi), stejně to na PC zapnuté nemám a pouštím to jen velmi zřídka a plánovaně. Nebo zkusím na mluvení sehnat nějaký lowendový mikrofon za pár kaček a připojím ho do jacku v PC.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkoušels live Linuch? W10 je otřesná zbírka potratovitostí, podezříval bych generické drivery. Tu ka…
mif 04.11.2019 10:37
mif
Zkoušel jsem 2 různé PC, s W10 a W7. Na 12 roků starém NB se starým Lubundu (aktualizace na novější…
L-Core 04.11.2019 11:55
L-Core
Zkus Ubuntu (live). Neptám se, jestils prozkoumal vstup zvuku (znám tě, blbý nejsi ]:)). Ta kamerka…
mif 04.11.2019 12:15
mif
Zkusil jsem, ale tam se mikrofon vůbec neobjevil. Zkusil jsem tu kameru na jiném PC, je to stejné..… poslední
L-Core 05.11.2019 06:59
L-Core

Zkoušel jsem 2 různé PC, s W10 a W7.
Na 12 roků starém NB se starým Lubundu (aktualizace na novější selhává) nefunguje ani onboard kamera/mic, ani tahle. Tam ale moc nepátrám, mám to jen jako cestovní stroj na internet, ani nemá baterku, krám před vyhozením..
Live Linux jsem nezkoušel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru