Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vzdálená plocha včetně sledování

Ahoj, v práci řešíme takovou zapeklitou situaci. Míváme tu brigádníky, kteří u nás klasicky pracujou na PC a v případě potřeby jim vidíme na monitor a jednoduše jim můžeme poradit atp. Tentokrát ale budeme mít změnu, náš nový brigádník nebude schopný chodit do práce kvůli svému zdravotnímu stavu a bude se připojovat přes vzdálenou plochu k jendomu z PC zde.

Rád bych se zeptal, zda-li je možné zřídit klasickou vzdálenou plochu, kterou má Windows, ale s tím rozdílem, že se PC fyzicky u nás neodhlásí ale zůstane přihlášen s otevřenou obrazovkou, tedy uvidíme vše, co brigádník dělá. Samozřejmostí je, že o tom brigádník bude vědět a samozřejmě pokud si bude chtít prohlížet něco mimo pracovního, tak na to stejně nepřijdeme, protože si to bude prohlížet na svém PC a ne na vzdáleném PC, které bude používat jen k připojení k naší aplikaci. Jedná se o Windows 10 Pro PC.

Děkuji. :)

Předmět Autor Datum
S využitím interních nástrojů Windows lze, pouze pokud používáte terminal services, pak se dá se ses… nový
ApoCalypse 07.11.2019 12:21
ApoCalypse
Najjednoduchsi je VNC, ale na konekt zvonku si to musis z brany preforwardovat, TV je sice komercny,… nový
fleg 07.11.2019 13:19
fleg
TeamViewer? to už radši AnyDesk... ostatne RDP alebo VNC napríklad skrz mRemoteNG je podla mňa nejl… poslední
Mlocik97 07.11.2019 13:29
Mlocik97

S využitím interních nástrojů Windows lze, pouze pokud používáte terminal services, pak se dá se session administrátorem stínovat. Další možnost je pak samozřejmě využití externích nástrojů, které umožňují přístup do "live user session" (VNC, SCCM, TV)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru