Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Linux mi zapsal disk a přestal fungovat

Tak to teda nevim, to se mi ještě nestalo. Na starším počítači mi několikrát vytuhnul mint 19 (aktuální verze stahovaná někdy v červenci), vypadalo to, že má trochu problém s obrazovkou, tak jsem zkusil něco jiného a jak fedora tak open suse tam běhá rychlejc než XP.
Je fakt, že já nemám zapnuté aktualizace, nemám rád, když se mi PC mění pod rukama, linux je sice nemá tak agresivní, ale třeba už firefox, když se mi naposledy zaktualizoval, nestačil jsem se divit, nezůstal na kameni kámen.
Na hlavním počítači mám Mint 18 a schválně koukám na obsazené místo, volných 77 ze 105 GB, což by znamenalo obsazených 28 giga. Jsou v tom ale programy, takový matlab , nemám představu kolik z toho DVD na kterém se dodává jsem upotřebil (nemám koupené všechno), tipuju 1-2 GB k tomu připočítat, že mám víc verzí, tedy vynásobit to čtyřikrát no a další software. Jinak mám vyzkoušené, že na mint stačí 32 GB fleška s velikou rezervou, myslím že se uvádí 8 GB jako minimum, ale 8 GB mám vyzkoušené, že nestačí, i když to instalátor tvrdí, ale 16 GB už ano.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny