Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Linux mi zapsal disk a přestal fungovat

V podstatě jsem chtěl napsat to samé, jen né tak ostře.
Redmarxi, ten systém instalujete vytvořenou flaškou pro EFI na disk GPT, nebo Legacy na MBR?
(protože nikde nevidím že by jste se o vytváření EFI (ESP, efi) oddílů zmiňoval. U volby automatického rozdělení se Vám vytvoří automaticky)

Jak již zminoval KNOVA, partition nemůžete nastavit jen jak se vám zachce a také bych vám doporučil nechat provést nastaveni partition "automaticky" popřípadě zvolte LVM (Logical Volule Manager, u kterého neexistují žádná "divna" omezeni jako u oddílů (primární, rozšířená atd) jestli ten disk, nebo těm diskům bude chtít po instalaci upravit partition) .

Ten zásek bude pravděpodobně pocházet po upgrade jadra kernel, zavedení ovladačů .
Uvádíte že jste zkušený uživatel, tak pravidla nastavení (nebo obnovení předešlé verze) kernelu před distribucí záplat by pro vás neměl být problém, tak jako nahlédnutí na LOG, syslog (Log File Viewer) přes terminál (pro jasnější představu o prostoru, který každý soubor zabírá ve složce /var/log : ls - lha /var/log.

Stači aby jste při spuštění zvolit (debug) bez obrázkového GUI s výpisem /"verbose no splash debug".. " -- v," (úpravou GRUB) což vám umožní sledovat na obrazovce tradiční zobrazení výstupu jádra, co bylo nebo naopak nebylo zavedeno, errors.
(ovšem i přes dlouhý a popis mi tam chybí přesnější a užitečnější informace, které by vedli k nějakému závěru a cestě za řešením).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny