Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Linux mi zapsal disk a přestal fungovat

Dosad si za linux Windows a za Windows linux a mas prispevek, ktery bych ti napsal ja a nemusim tu nic vymejslet. :-)

Pro me je to proste presne opacne, linux je spis ten nasiraci system a Windows zvlast ty nove Windows 10 jsou na pohodu a funguji ok.

Spis to vidim realisticky tak, ze umis dobre s linuxem, takze ho mas na pohodu, s Windowsama pracovat neumis, tak te to sere. No ja umim Windows lip jak linux, takze to mam opacne.

Nicmene ja linux jako system pro ty, kdo ho umi nebo se ho chteji ucit nezpochybnuju. Dovolim si tvrdit, ze distribuce Linux Mint je pojebana, ale treba ta Fedora pro lidi co s tim umi bude ok. Ja mel rad vic Ubuntu a casem zase zkusim, jak na tom je po opusteni Unity prostredi, ktere mi pripadalo velmi uzivatelsky privetive.

Jenom snad upozornim, ze v puvodnim prispevku neslo o prechod z Windows na linux, ale o zkousku linuxovych distribuci po par letech, co jsem se tomu nevenoval vubec. Zatim jsem zkusil dve a jedna u me neprosla vubec a druha tak napul. V testovani urcite chci pokracovat minimalne tim Ubuntu.

Co se tyka samotnych Windows, kdyz uz se tema stocilo timto smerem, tak krome toho, ze mi ten system prijde efektivnejsi, tak mu davam prednost z hlediska aplikacniho vybaveni, ktere je individualni a kazdy to ma jinak. V posledni dobe vsak open-source projekty bezi na Windows stejne jako na linuxu a k tomu je tu porad vyhoda te grafiky a her. Adobe Photoshop a Corel Painter je porad tezke nahradit a resit to nejak pres WINE, proc bych to delal, kdyz to jde jednoduseji. Jiste treba Krita se stala mocnym nastrojem, ale zase bezi na linuxu i na Windows, takze tu mohu mit take. No a hry, to je o tom, co kdo hraje, me ty novy veci bavi a ikdyz se toho spousta da rozbehnout nejak pres WINE, jen malokdy je to zcela oprosteno od jakyhkoli problemu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny