Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Linux mi zapsal disk a přestal fungovat

No, na to, ze jsem s Windowsama pracoval leta, nez jsem se k Linuxu dostal (a ze to nebyly zrovna male a bezvyznamne projekty, od specialnich driveru pro obrazovku pro poloslepe az po kompletni system mezd pro velke podniky s radou pobocek, vcetne automatickych updatu a stihani legislativy), tak bych rekl, ze jsem s nima (tehdy) pracovat umel. Ale sraly stejne. Zato Linux byl proste novy svet, ktery nehazel cloveku klacky pod nohy (a to toho v te dobe neumel zdaleka tolik, co ted).

Wine pouzivam naprosto vyjimecne, na jednu starou gamesku, ktera uz je stejne za zenitem zajmu (uz jsem ji vyhral prilis mockrat a neni tam moc co dalsiho zkouset, upravovat se taky neda). Zato vic virtualnich obrazovek jsem na windows postradal vzdy, od te doby, co jsem je prvne videl na linuxu v akci (pred temi 20 lety).

Windows ted sice z linuxu (a opensource) prebiraji hodne, ale tu zakladni filosofii maji furt stejne blbou az cim dal horsi (jako treba ty pojebany automaticky aktualizace co obcas dokazou i zlikvidovat data, ale rozumne je vypnout nejde, predtim pokus udelat z desktopu prerostly mobil, nastavovani obecne a tak by se dalo pokracovat hodne dlouho). A o efektivite se taky moc mluvit neda - mozna tak o efektnosti :) Pamatuju doby, kdy mezi 500 nejvykonnejsimi pocitaci byl i jeden s Windows, ale ted uz je tam je Linux. A z druhe strany na Rapsberry Pi mi linux bezi bez problemu 24/7/365 ale Windows tam nejak nejedou. Natoz na ATmega1284p :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny