Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Linux mi zapsal disk a přestal fungovat

Asi jsem to napsal nesrozumitelne, tak jeste jednou:

Nainstaloval jsem uplne klasicke aktualni Ubuntu 20.04 LTS, tak jak jsem ISO obraz v patek stahl z webu Ubuntu.com. Zvolil jsem instalaci minimal s prohlizecem a par utilitama. Duvod je ten, ze stejne jako Microsoft ve Windows i Canonical v Ubuntu pridava "reklamni" aplikace, ktere tam nechci a ve verzi minimal nejsou.

Po instalaci, konfiguraci a prihlaseni, jsem vlezl do Centra Software nebo-li Ubuntu snap Store a doinstaloval LibreOffice. Bylo to v anglictine. Moznost doinstalace cestiny neni a NEEXISTUJE.

Proto jsem nainstaloval LibreOffice klasicky pres "sudo apt-get install" nebo-li pouzivam k tomu program Synaptic, to jest instalace deb balicku.

Vysledkem jsou dve nainstalovane LibreOffice, jedno v anglictine a jedno v cestine.

Anglicke jsem odinstaloval, vse je OK.

Nicmene, nezda se ti uplne prdle az za hlavu, ze ani idiot by to takhle debilne vymyslet nedokazal, ze ten system ma dva balickovaci systemy a stejne nainstalovane programy, muzes mit v systemu dvakrat a ono to o sobe vubec nevi? Vzdyt je to strelene jeste vice nez u Microsoftu a jeho UWP aplikaci pres Microsoft Store, ktere ale nejsou tak vlezle jako pritroubly SNAP system.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny