Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Linux mi zapsal disk a přestal fungovat

Nainstaloval jsem uplne klasicke aktualni Ubuntu 20.04 LTS, tak jak jsem ISO obraz v patek stahl z webu Ubuntu.com. Zvolil jsem instalaci minimal s prohlizecem a par utilitama. Duvod je ten, ze stejne jako Microsoft ve Windows i Canonical v Ubuntu pridava "reklamni" aplikace, ktere tam nechci a ve verzi minimal nejsou.

ktoré konkrétne? ja som vedel len o Amazon, ktorý v 20.04 nie je. https://www.omgubuntu.co.uk/2020/01/ubuntu-removes-the-amazon-web-app

Inač tam nevidím žiadny zbytočný program navyše, len prehrávač hudby, videa, office, firefox, mail klient, a pod. Nič nepotrebné.

A zrovna to hovoriť že je horšie než Windows? Musíš byť šialený, vo Windows máš v tom štarte toľko nezmyslov aj ich blbé Crush Sagy asi zo troje sú a ešte neviem čo všetko, vrátane xbox aplikácie, pri čom xbox ani nemám. A to hovoríš že je lepšie? Vo Windows 10 je miliardu krát viac bloatwaru než v Ubuntu. Navyše odinštalovanie aplikácie je v Ubuntu iba klik pravým, podrobnosti, odstrániť/odinštalovať. Hotovo, časovo to zabere 10 sekúnd. Vo Windowse musíš preklikať desať okien.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny