Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC sestava na 1440p

jen bych chtěl ověření, že správně.

Ano, je správně.

(ještě umocněno tím, že nové konzole už budou nejspíše 8 jádrové)

Osmi jadrové console vyšli už v roce 2013 ;-)

3700X beru jako takovou investici do budoucna

S 3700X určitě nějakou dobu vydržíš, o to bych strach neměl.
Až ty octocore hry budou běžně k mání, budeš mít možnost osadit zcela novou generaci 7mn Ryzen Zen3+, jestli nespěcháš, klidně osad Ryzen 3600 (Ryzen 2600 se dá dnes koupit za pakatel) který zvládne každou dnešní i budoucí hry (ušetřené penize za základní desku s chipset B450 která je podstatně levnější jak X570 můžeš použít na lepší GPU u které ty FPS budou podstatnější jak rozdíl v tom jestli máš 6 nebo x 8 core CPU, lepší RAM, taková 3600Mhz s dobrým CL dělá s řadou 3xx na Agesa 1.0.0.4 divy.

(Jestli nechceš čekat a dělat Upgrade za 2-3 roky (což uteče jak voda) na Zen3+ tak klidně osad Ryzen 7 3700X. V PC mám 6 x Core CPU (az až na pár her se ten procesor fláká) a do Zen3+ určitě bez nějakých problémů a omezovaní vydržím. Až ho osadím tak vím že bude podstatně výkonnější, menší jak 3700X, jak píšu "Není kam spěchat" :-)

Kupovat již dnes 8 srdcové procesory za účelem hraní není prozatím nutností a až ty nějaké OctoCore hry budou vůbec vycházet tak uvidíš že ta nabídka 8 x Core procesorů bude vykonem, doladěním podstatně někde jinde a o něčem jiném.
Pak chápu že jsou i uživatelé co skládají PC na kterém míní zůstat několik let, nejlépe do konce jeho životnosti, tam zakoupení 8 x Core CPU už nějakou tu logiku má).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny