Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WD Red 8TB, 10TB, 12TB

Hlučnost na zálohy nevadí, disk se zálohami jistě nebude připojený trvale. Pochybuju, že bude hlučnější než optická mechanika.
Spolehlivost bych vyřešil více exempláři, ona pravděpodobnost selhání je pořád dost velká, nemusí to nutně být selhání disku (taky jsem jich několik zažil), může rupnout v bedně systému a zapíše někam něco tak blbě, že bude potřeba záchranných prací. Řada RED (a taky purple) od WD by snad měla být spolehlivější než blue a green, které jsou čistě spotřební, ale to je marketing a nevím nakolik se tomu dá věřit. Jestliže je pravděpodobnost selhání jednoho disku řekněme 0.001 (asi to bude ještě míň) tak pravděpodobnost, že selžou oba je teoreticky 0.00001 (teoreticky hlavně proto, že nejde o nezávislé veličiny) a když to ještě podpoříte blu-ray (na 8 TB jich ale bude pěkná hromádka, o DVD a CD radši nemluvim) máte skoro stoprocentní jistotu, že data v nejbližších 10 letech minimálně z jedné kopie dostanete.
Není 8TB přecejenom moc, vím, že se to zaplnit dá, ale spíš jestli neni lepší koupit menší a až se zaplní, tak koupit další.
Mě se třeba hrubě neosvědčil seagate archive, tam jsem se díky jeho šindelovému zápisu dostal do stavu, že na něj nejde zapsat nic i když má 250 GB volna (čtení je přitom bez problémů), novější disky už šindelujou nějak méně agresivně, takže žádný další jsem do takového stavu nedostal, maximálně jsem dosáhnul jen nějakého zpomalení zápisu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny