Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Herni sestava - AMD Ryzen 9 3900X + RT 5700 (xt?) ~ 40-50k

Ze je to vydaj je mi jasne, proto jsem se ptal s predstihem (na rozdil od investice, kde to zacne vydelavat, tohle bude nejspis vzdy jen ztracet hodnotu - jako vsechny herni veci).

Jestli uz jsou desky/BIOSy stabilni a nejsou velke vykyvy okolo vanoc, tak nema cenu cekat na priznivejsi cenu, takze proc do toho nejit teda rovnou?

Myslim, ze uvodni rozhovor (co chci, proc a jak ) uz probehl dostatecny, nikdo se na nic nepta, takze asi nastal cas znova polozit tu otazku, uz konkretne:

CO PRESNE KOUPIT?

Zadani viz vyse - CPU a chladic jsou jasne (i kdyz to nemusi byt z CZC), zbytek jsou obrysy, ktere potrebuji zkonkretizovat (napr. kterou konkretni GK - lisi se jak cenou tak chlazenim, to ale neumim posoudit, to same zakladovky - nechci to nijak extremne OC, ale poladit pameti na rozumny stabilni vykon jo, idealne nejakou integrovanou zvukovku, 1G sitovku a 6+ USB v zakladu - a zase kterou, aby vydrzela dlouho). HDD jen na ulozeni veci zalohovanych jinde (takze velky, tichy a klidne pomaly). SSD 1T se ctenim/zapisem v radu tisicu MB/s (cteni je dulezitejsi), pameti nizke, aby se vesly pod ten chladic (je to monstrum, ale tiche a vykonne), ideal asi 3.200 MHz a casovani rozumne (tedy nejhur 16, radsi min)
Rozpocet neni kriticky, pocitam s provozem 10+ let (nez pujde do srotu fyzicky, moralni zastarani neberu v uvahu - nehrozi), takze radsi at to za to stoji, nez delat nevhodny kompromis kvuli par stovkam.

Pobezi na tom Linux (Gentoo), takze pribalene hry, game pasy a podobbne veci nejsou bonus, ale jen smeti, ktere nepouziju. (koupit nejake X, ktere je sice o 500 drazsi, nez ekvivalentni Y, ale jsou k tomu hry za 5.000,- znamena zbytecne vyhodit 500, nikoli vtipne usetrit 4.500)

Cilem je vykonny, tichy a dobre chlazeny pocitac, ktery nebude stat moc a nebude blikat (nebo to aspon nebude videt).

Dekuju predem za konkretni sestavy :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny