Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde spustit flash disk

Zdravím,
mám problém se svojí flashkou. Když jí vložím do notebooku a chci ji otevřít, tak se mi objeví toto: Disk v jednotce E: musí být před použitím naformátován. Zkoušela jsem jí vložit i do jiného pc, ale nepomohlo to. Nevíte někdo co s tím? Mám tam samozřejmě spoustu jinak nezálohovaných dat, o které bych nerada přišla.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mám tam samozřejmě spoustu jinak nezálohovaných dat, o které bych nerada přišla. Tak už jsi o ně mo…
Karel04 16.11.2019 22:40
Karel04
presne tak. Na zálohy je nejlepší ex. disk.... aj SD karta by bola lepšia než USB flashka... USB Fla… nový
Mlocik97 18.11.2019 11:17
Mlocik97
Zkus nějaký live Linux (já používám Slax), mohl by soubory na flashce najít. Mám skóre: 2x ano, 5x n… nový
Prim 17.11.2019 09:32
Prim
Pokud nepomůže linux tak přinejmenším pro získání seznamu souborů GetDataBack (bez zaplacení obnovuj… poslední
ml1 18.11.2019 11:36
ml1

Mám tam samozřejmě spoustu jinak nezálohovaných dat, o které bych nerada přišla.

Tak už jsi o ně možná přišla.Flash disky neslouží k ukládání originálních souborů,ale jen k přenášení kopií.Jde jen o spotřební materiál a stačí jedno špatné odpojení a je po datech.Lze zkusit nějaký program a postup na záchranu.
Jednu výhodu to má-člověk se naučí data zálohovat.

Zkus nějaký live Linux (já používám Slax), mohl by soubory na flashce najít. Mám skóre: 2x ano, 5x neuspěl. Pravděpodobnost není velká, ale je to jednoduché, rychlé a CD s live Linuxem se může hodit i jindy.

Pokud nepomůže linux tak přinejmenším pro získání seznamu souborů GetDataBack (bez zaplacení obnovuje jen nějakou nepodstatnou část, pár mega, jinak stojí cca 2500 korun) nebo jiný sw, je jich několik i zadarmo. Záleží, co se s fleškou stalo, jestli se jenom poškodil zaváděcí sektor nebo něco takového je veliká šance soubory z ní dostat, jestli zmrtvěla (tj. sektory jsou nečitelné (nebo se místo nich načítá něco jiného) i když se fleška nějak hlásí) pak nepomůže ani svěcená voda. Jestli jsou to jenom nějaké písničky (předpokládám stažené, ne vlastní tvorba) asi nemá smysl se tím zabývat, prostě se to stáhne znova. Pokud jsou to i fotky, myslím tím vlastní fotky, to už je horší, pokud od nich neexistuje jiná kopie (vše důležité by mělo být alespoň ve dvou kopiích).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru