Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkušenosti a názory na WD My Cloud Home

Zdravím,
jsem BFUčko přes sítě a NAS (no, dokážu si nasdílet složku mezi PC) a hledám jednoduché řešení pro přehrávání filmů, seriálů, fotek a souborů office mezi různými zařízeními (Android TV, PC, tablet, mobil) v lokální síti, viz. předešlé vlákno o HTPC. Zaujalo mě řešení WD My Cloud Home, zdůrazňuji Home (klasické WD My Cloud je na tom cenově srovnatelně s ostatními plnohodnotnými NASkami), které je levné a uživatelsky přívětivé - otázka je, jestli to není až moc jednoduché? Co jsem se díval, skoro nic se tam nedá nastavit a když už, tak jen s připojením přes net. Jak moc špatné je na tom zařízení s hlediska bezpečnosti? Máte někdo se současnou i předchozími generacemi zkušenosti?
Děkuju moc!

Předmět Autor Datum
Ahoj řešil jsem také aby to bylo levné a vše to splnilo nakonec jsem vzal rpi4 k tomu disk 1tb kterj… poslední
zdenekhadrava 17.11.2019 13:59
zdenekhadrava

Ahoj řešil jsem také aby to bylo levné a vše to splnilo nakonec jsem vzal rpi4 k tomu disk 1tb kterj jsem měl doma a nainstaloval Servio a nastavil je to jednoduché a myslím že by ti stačila i free verze ja na ni jedu doteď dá se použít i starý notebook nebo desktop a nainstalovat servio je jak na linux tak win tak mac vyvyjí to čech takže podpora českého jazyka je jasná a má to i webové rozhraní ze kterého se to dá spravovat takže můžeš mit notebok i někde mimo běžnou dostupnost ale musí být v síti já ho mám nad podhledem.

Jinak WD My Cloud je opravdu hodně hloupí a ani moc nefunguje princim cloudu je to docela problémové. na tom serviu jsi uděláš vše sám a na fiilmy boomba.

jinak kdyby sis chtěl postavit něco sofistikovanějšího doporučuji koupit rpi4 pak disk a nainstalovat openmediavault ale tobě bude stačit to servio.

https://serviio.org/download

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru