Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tiskarna canon mg5750 neskenuje

ahoj vsem,

zadam o pomoc. nedari se mi rozchodit skener na tiskarne canon mg5750. nainstaloval jsem vse, co bylo na prilozenem CD. nahral jsem do tiskarny novy firmware a proste neskenuje. jen tiskne. muzete mi, prosim, pomoci najit ovladac, ktery bych mel nainstalovat?

dekuji moc
Změna předmětu, původně: tiskarna canon mg5750 (karel)
Změna kategorie, původně: Hardware (karel)

Předmět Autor Datum
Z toho popisu se nepozná vůbec nic. Ovladače zde.
karel 18.11.2019 12:47
karel
Nechápu, proč jsi nahrával nový firmware? Obecně je třeba nejprve spustit instalaci ovladačů a teprv…
MachR55 18.11.2019 12:52
MachR55
Dneska je snad už hw k různému pořadí tolerantnější, obvykle stačí vysunout a znova zapojit. Doby kd…
ml1 18.11.2019 14:00
ml1
takze po par pokusech jsem na tom takto: 1. tiskarna tiskne pomoci usb 2. tiskarna tiskne pres wifi…
mayerrs 18.11.2019 14:26
mayerrs
jeste dodatek, chce to nainstalivat ovladac WIA. muzete me navest, co je to za ovladac?
mayerrs 18.11.2019 14:40
mayerrs
https://windowsreport.com/you-need-wia-driver/ https://windows10skill.com/wia-driver-needed-for-scan…
yYy 18.11.2019 15:51
yYy
WIA = Windows Image Acquisition, standardní služba Windows. Můžeš zkontrolovat, jestli je spuštěná (…
MachR55 18.11.2019 15:52
MachR55
To by mělo být od Windows XP přímo v OS. Běží vůbec ta WIA služba? https://answers.microsoft.com/en-… poslední
karel 18.11.2019 15:54
karel

Nechápu, proč jsi nahrával nový firmware? Obecně je třeba nejprve spustit instalaci ovladačů a teprve na vyzvání instalačního programu připojit tiskárnu.
Pokud jsi to provedl jinak, ovladače odinstaluj a postupuj správně.

Dneska je snad už hw k různému pořadí tolerantnější, obvykle stačí vysunout a znova zapojit. Doby kdy se muselo v nouzovém režimu odebírat neúspěšně nainstalované zařízení (v nouzovém protože v normálním nebyly vidět) jsou snad tytam, to už nebylo potřeba ani v XP.
Také nechápu nahrání nového firmware, ale tak pokud byl a pokud výrobce aktualizací neudělal víc chyb než opravil, asi to ničemu neuškodí.
Je vidět ve správci hardware? Pod správným názvem (tedy ne jako např. unknown device)? Není u toho nějaký vykřičník? ... co přesně znamená, že se nedaří rozchodit?
Nezůstal zapomenutý nějaký fixační materiál nebo přepravní zámek, pak by skener taky neskenoval, ale to by ohlásil, jak znám cannon tak i s obrázkem.
Skener a tiskárna mívají občas i u multifunkcí ovladač zvlášť (i když to výrobce dodává v jednom balíku, bývá možnost nainstalovat jeden nebo druhý). Pokud se s tiskárnou nenainstaloval žádný dotěrný program, což bych se u cannonu divil, ty vždy totálně za*ou systém, protože počítají s tím, že uživatel neví jak skenovat, spustil bych normálně malování nebo cokoliv jiného na obrázky nejlépe irfanwiev, ale poslouží cokoliv. Tam bych se podíval, jestli jde získat obrázek ze skeneru, možná předtím bude potřeba ten skener někde vybrat (třeba v irfan se musí před prvním použitím skener zvolit).
Na takto obecně položené dotazy se odpovídá opravdu dobře, "ono mi to nejede" je vůbec nejlepší, chápu, že BFU tězko specifikuje problém dopodrobna, to už by prakticky znamenalo řešení, ale aspoň to ve které fázi se to zaseklo snad může. Z dotazu vidím, že PC s přístrojem komunikuje, takže vadný kabel a podobné věci je možné vyloučit. Ale třeba už nenapsal to jestli funguje aspoň jako kopírka - neznám multifunkci, která by kopírování bez účasti PC neměla (a tedy lze vyloučit závadu na straně tiskárny/skeneru). Pokud by tohle nešlo, pak jsou jakékoliv pokusy o instalaci ovladačů marné a možná tak ten firmware mohl být rozumný, ale já bych se do toho u nového zařízení, pokud to výrobce přímo nepředepisuje v návodu, nepouštěl.

WIA = Windows Image Acquisition, standardní služba Windows. Můžeš zkontrolovat, jestli je spuštěná (WIN+R -> services.msc). Viz https://windows10skill.com/wia-driver-needed-for-scanning-on-windows-10/. Ale tu část s DriverBoosterem bych ovšem zcela určitě vynechal (pokud si nechceš ještě více rozdrbat systém)!
Ale musím říct, že požadavek skenování přes wifi není až tak obvyklý a nepovažuji ho ani za rozumný. Pokud potřebuješ pracovat v síti, měl sis pořídit tiskárnu s klasickým ethernetovým rozhraním.

Edit - tak jsem byl o minutku pomalejší... ]:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru