Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HDD zpomaluje NTB při startu OS

Zdravím,

donedávna jsem vlastnil běžný notebook, který po několika letech začal ztrácet výkon, a tak jsem si nyní pořídil pracovní stanici od HP, kterou používám jako běžný ntb, u něhož očekávám především rychlost systému. A to je právě ten problém, protože při zapnutí ntb a spuštění OS je HDD zatíženo na 100 % vždy po dobu cca 5-10 minut od spuštění systému, což má za následek zpomalení systému, pomalejší načítání aplikací. Po cca 5 minutách od zapnutí spadne zatížení na 0 % a systém již běží bez problémů.
Stále nemohu přijít na to, zda je harddisk natolik zatížen Win 10, nebo se jedná o vadu v samotném HDD - disk je totiž vytížen na 100 % i tehdy, kdy s diskem pracuje jen pár aplikací a celkové vytížení disku je třeba jen 1.1 MB/s , viz. obrázek v příloze.
Pokud by šlo o procesy, měl bych podezření na WMI Provider Host, který při startu systému zatěžuje HDD nejvíce, ale pořád se jedná o hodnoty jako 0.5 MB/s, takže nejsem schopen říci, zda je chyba na straně HDD, nebo tento proces dokáže takto vytížit celý HDD? Pokud by šlo o problém v samotném HDD, jak je možné ho detekovat?

Specifikace stanice:
- OS: Win 10 (poslední aktualizace)
- HDD: TOSHIBA MQ01ACF032 (320 GB, 7200 RPM, SATA II, 16 MB)

Jaký je váš názor?
Děkuji za odpovědi.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny