Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Android chyba "Nedostatek místa." při zjevném obrovském dostatku místa!

Dobrý den,

prosím vás, mám s mým tabletem s Androidem takový problém, jak napovídá nadpis mého dotazu:

Vše funguje normálně, ale v případech, kdy mám v tabletu volné místo okolo 120-100MB a méně, což je celkem opravdu strašně hodně místa, tak mi tablet znemožní stažení sebemenší aplikace nebo sebemenšího souboru nebo instalaci sebemenší (už dříve stažené v tabletu ale zatím nenainstalované) aplikace a napíše mi naprosto nesmyslnou a irelevantní chybovou hlášku: "Nedostatek místa.", přičemž místa má tablet zjevně viditelně ještě dost hodně a navíc několikadesíteknásobně více oproti místu, které stažením aplikace nebo souboru nebo instalací aplikace potřebuji obsadit.

V praxi to vypadá tak, že při asi 120-100MB a méně volného místa ani nemůžu stáhnout 1MB aplikaci ani 1MB soubor které se do volného místa viditelně vejdou ještě s několikadesíteknásobně obrovskou rezervou ani nemůžu nainstalovat (už dříve staženou v tabletu ale zatím nenainstalovanou) 1MB aplikaci která po instalaci, budu přehánět, i kdyby narostla 10x tj. na 10MB (což se u slušných aplikací málokdy stane, slušné aplikace mi po instalaci narostly většinou jen max 1.5x až 3x), pořád se do tabletu vejde s několikadesíteknásobně obrovskou rezervou.

Prosím vás, kde je chyba a co mám dělat?

Jestli to pomůže při řešení: Mám tablet Amazon Fire 7 s operačním systémem FireOS, což je vlastně vzhledově mírně upravený Android, ale vím nebo myslím si, že tato chyba nejspíš není vinou FireOS ani mého tabletu ani Amazonu ani moje, protože naprosto stejný problém jsem měl již dříve u zaměstnavatelem vypůjčeného jiného tabletu jiné značky s běžným klasickým Androidem.

Děkuji.

Předmět Autor Datum
S podobnou veci jinde jsem se jinde setkal uz nekolikrat a na vine bylo bud to, ze na "disku" bylo…
gilhad 20.11.2019 02:15
gilhad
To spravanie je normalne. takze jedine co mozes urobit je zvacsit miesto na dostatocne. Je to pravde…
fleg 20.11.2019 06:46
fleg
Stalo se mi to nedávno na lowendovém mobilu s Adroidem 5 (novější není). Chtěl jsem do navigace přid…
L-Core 20.11.2019 08:19
L-Core
V praxi to vypadá tak, že při asi 120-100MB a méně volného místa ani nemůžu stáhnout 1MB aplikaci an… poslední
RMX 20.11.2019 11:01
RMX

S podobnou veci jinde jsem se jinde setkal uz nekolikrat a na vine bylo bud to,

ze na "disku" bylo vyhrazene misto pro roota (cti system), aby mohly bezet vsechny systemove zalezitosti, logy a tak, i kdyz uzivatel tam nacpal dat "co to da" (ale pak vetsinou uzivatel ani to volne misto nevidel a jen mu nesedely soucty),

nebo dosly inody (cili neco jako sloty pro soubory) pokud tam uzivatel nacpal "strasne mnozstvi" malinkych souboru - pak opravdu bylo volne misto, ale nebylo jak zapsat, ze tam ma byt jeste dalsi soubor/adresar - pokud by se ty male soubory "zabalily" do jednoho velkeho, tak by se tam dalo vyuzit vse do mrte.

Takze pokud tam mas "strasne mnozstvi" malych souboru/adresaru (i prazdnych), tak je muzes zkusit stahnout (zazalohovat), smazat a nahrat tam neco velkeho - pokud se ti tim povede to misto zaplnit zcela, tak je to tato pricina.

To spravanie je normalne. takze jedine co mozes urobit je zvacsit miesto na dostatocne.
Je to pravdepodobne z dovodu, ze system si alokuje istu cast priestoru pre svoju potrebu, hlavne swap, pripadne ine veci.
V linuxoxh je to standardne az 10% kapacity disku vyhradene pre roota a programy ukazujuce volne miesto uz s tymto pocitaju a zobrazuju volne miesto spravne...Android mozno nie a zobrazuje volnu kapacitu spolu s outo rezervaciou.

Stalo se mi to nedávno na lowendovém mobilu s Adroidem 5 (novější není). Chtěl jsem do navigace přidat jakousi mapu a že to nejde, málo místa. Přitom volno je tam cca půl giga. Tak jsem prostě přesunul do PC pořízené zvukové nahrávky, v mobilu je smazal a už to šlo. Více to řešit nemíním.

V praxi to vypadá tak, že při asi 120-100MB a méně volného místa ani nemůžu stáhnout 1MB aplikaci ani 1MB soubor které se do volného místa viditelně vejdou

Co znamena slovo stahnout?

Pokud mas APK soubor aplikace, stahnes ho do zarizeni a nainstalujes, to by jit rozhodne mělo.

Pokud to znamena, ze se to stahne z Google Play a nainstalujes, tak Google Play jako první overuje vlastní aktualizaci aplikace Google Play, ta ma priblizne 500MB. Pokud aktualizace je dispozici a není dostatek volneho mista, coz v tvem pripade není, vyskoci hlaska Nedostatek volneho mista v ulozisti a nestahne se ani aktualizace Google Play ani pozadovana aplikace. A ano, je to blbe vyresene a uzivateli se zda, ze nejde stahnout aplikace, protože Android nikde nezahlasi, ze nesla stahnout aktualizace Google Play.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru