Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem herni notebook a gtx 11*0

Ahoj, chytla me po 4 letech nehrani jedna hra a uvazuji o koupe "herniho" ntb protoze stolni nepripada v uvahu, pred 6 lety sem zde na foru cetl ruzne nadavky na tejto pojem ohledne chlazeni a zivotnosti techto pristroju, myslite ze se to v dnesni dobe zlepsilo? Od jednoho ajtaka sem slysel, ze pred zarukou ntb zadusil pomoci periny a za prehratej pristroj mu vratili penize, je to mozne? Ma cenu cekat na gtx 11*0 nevite kdy vyjde? Diky za pripadne uhozi do klavesy pri rozkliknuti tlacitka odpovedet.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Muzu se jeste zeptat? Kdybych chtel udelat cistou instalacku, jak to bude s klicem ktery budu mit ak… nový
Sempron 02.12.2019 23:09
Sempron
pokud už byly windows10 na tom pc aktivované, po čisté instalaci a prvním připojení na net se aktivu… nový
lední brtník 03.12.2019 01:03
lední brtník
To mi nejde do hlavy jak se to jako aktivuje to snad plati jen u bodu obnovy ne? Myslim stazenou ins… nový
Sempron 03.12.2019 01:48
Sempron
A proč by se to nemohlo znovu aktivovat? VGA driver je ovladač grafické karty. Jestli jsi na stolním… nový
Wikan 03.12.2019 09:28
Wikan
jak se to jako aktivuje to snad plati jen u bodu obnovy u win10 je stav aktivace uložený na servere… nový
lední brtník 03.12.2019 11:05
lední brtník
predpokladam ze tam nemuzu nainstalovat jinou Windows verzi aby se to aktivovalo (Home,Pro...) nový
Sempron 04.12.2019 20:21
Sempron
Pokud sis koupil Home, můžeš nainstalovat logicky pouze Home, Pokud Pro, tak Pro. nový
mlok8 04.12.2019 20:34
mlok8
instalačka se stahuje jedna, měla by se podle aktivace sama zařídit. pokud jde při instalaci vybrat… nový
lední brtník 04.12.2019 21:10
lední brtník
Tak jsem stahnul teda ten chipset po reinstalaci, vybafne na me tato slozka kterou dam k nahledu, ta… poslední
Sempron 05.12.2019 18:00
Sempron

Muzu se jeste zeptat? Kdybych chtel udelat cistou instalacku, jak to bude s klicem ktery budu mit aktivovanej na windowsu?
A ohledne ovladacu, po instalaci winu tam hodim prvni ovladac od chipsetu a pal uz to je jedno, vlastne stahnu chipset, pak nvidia,lan,touchpad,bluetooth,wireles to je vlastne ten zaklad a zbytek uz je dobrovolny z tohoto seznamu https://www.asus.com/cz/Laptops/ASUS-TUF-Gaming-FX705DD-DT-DU/HelpDesk_Download/ (705DU)

To mi nejde do hlavy jak se to jako aktivuje to snad plati jen u bodu obnovy ne? Myslim stazenou instalacku z flashdisku s formatovanim disku, chci to mit bez tech srancu od vyrobce a jistotu ze tam nikdo nic nedoinstalovaval nebo pri instalaci nezapinal sledovaci srance od MS. Jo a co je zac ten VGA driver?
Nema to neco spolecnyho s tim ze ntb umi vypinat dedikovanou kartu? Ja delal instalaci OS nekolikrat, ale jen na stolnim pc kde jsem stahl jen ovladac na nvdii a zbytek to uz melo :-D

jak se to jako aktivuje to snad plati jen u bodu obnovy

u win10 je stav aktivace uložený na serverech ms. po nové instalaci na zformátovaný disk stejného hw dojde k ověření, že na tom hw už win10 byly v minulosti aktivované a nová instalace se tak aktivuje automaticky.
je to novinka stará teprve 4 roky.
body obnovy nesouvisí s aktivací - teddy pokud se s datem nedostaneš až na uložený neaktivovaný stav. taková náhrada však nemá smysl, mnohem rychlejší je nová instalace.

Ja delal instalaci OS nekolikrat, ale jen na stolnim pc kde jsem stahl jen ovladac na nvdii a zbytek to uz melo

obecně špatně - na pc "nainstalovaný" tebou bych sáhnul leda s formátovacím médiem.
vždycky záleží jak starý nebo nový je ten hw a jaký systém na to instaluješ, čili jaké ovladače instalačka win zná. v minulosti šlo jen o generické ovladače se základně kompatibilními funkcemi. u těch instalací dobře nefungovaly šetřicí režimy základní desky ani detekce nového hw.
od win10 je to pro neznalého uživatele lepší, výrobci posílají ovladače microsoftu, uživatelům se časem doinstalují přes automatické aktualizace. je to postup určený absolutním laikům.
normální uživatel si aktuální ovladače k desce umí stáhnout od výrobce boardu.

co je zac ten VGA driver

integrovaná grafika na základní desce. dříve v chipsetu (nordbridge), dnes součástí některých cpu.

Tak jsem stahnul teda ten chipset po reinstalaci, vybafne na me tato slozka kterou dam k nahledu, tak sem rozklikl teda ten první baliček a stahlo mi to nejaky tipuju zbytecny AMD display optimizations, tak to fakt nechapu, ja myslel ze chipset je zakladni ovladač na komunikaci s zakladni deskou který se musí nainstalovat a pak nejaky amd graphic bla bla tak co to sakra je? Nemaj ty win10 uz v sobe ty ovladace? ]:(
ten dolni balicek kdyz dam napise mi to ze je nainstalovana novejsi verze VLC nebo co, takze jsem dospel k zaveru ze zadnej chipset se instalovat nema, proste u win10 to je nove s ovladacema ultra lehke a staci doinstalovat grafiku a ty asus kraviny v pripade potreby, nebo mluvim z cesty?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru