Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Může příjem DVB TV rušit amatér se stanicí?

Ave. Viz dotaz. Máme na dohled bazmeka se stanicí (anténu jak nohu), kterou se napípává do světa. Netuším, na jaké frekvenci jeho transceiver pracuje, ale jakmile zaklíčuje, vypadává TV v celém baráku. Empiricky jsme /dle času jeho příchodu a odchodu do/z domova/ zjistili, že ono potratózní chování příjmu TV (za které platíme my všichni) vyrábí on. Takže jak? Napráskat na patřičný úřad? Zlomit mu čelist a jeho HW rozšlapat a hodit okounům?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pochopitelně, že nesmí. Jinak by mu tu stanici nikdo neschválil. Radioamatérská pásma pochopitelně n… poslední
ml1 29.11.2019 13:38
ml1

Pochopitelně, že nesmí. Jinak by mu tu stanici nikdo neschválil. Radioamatérská pásma pochopitelně nesmí být a taky nejsou v konfliktu s čímkoliv jiným (teda kromě dalších radioamatérských stanic, jinak by se nespojili...). Takže pokud ruší, je něco v nepořádku.
Začal bych asi tím, že bych si s ním o tom promluvil, další kroky bych nechal až by to nezabralo. Rušit vysílání je jeden z nejtěžších zločinů hned po padělání peněz.
Příčin může být několik, buď je to zahlcení antény (teda anténního zesilovače) jeho signálem tak že nemůže zesilovat ten správný signál (na to by stačil nějaký filtr nebo třeba nasměrování antény), nebo jeho zařízení vysílá jinde, než má dovoleno (a tedy je to on, kdo má v nepořádku hw). Ale je jasné, že dokud tu příčinu nikdo nezná, není možné to napravit. Co takto dát mu nějaké ultimátum, tedy že buď s tím v dohledné době něco udělá nebo nastoupí plán B (nahlášení úřadům, zlomení čelisti, likvidace hw...).
Jako dědictví po minulém režimu nám zůstaly velmi přísné zákony chránící vysílací prostor. Za pirátské vysílání nebo rušení rozhlasu a televize (jakožto politický zločin proti naší lidové republice) se sice už nestínají hlavy, ale jsou za to opravdu slušné pálky.
Vyprávěl někdo, jaký byl problém v plzni, když se nasadili první trolejbusy s měničem, celá plzeň prý přišla o televizi a rozhlas když se daly do pohybu a těm inženýrům za to hrozil trest jak za všechny politické i nepolitické skutky dohromady, pak se to snad nějak vyřešilo, setkal se rozumný estébák s rozumným ředitelem, který mu situaci vysvětlil tak že pochopil že nešlo o záměr něco narušovat, ale v první fázi to prý řešila stb jako závažnou sabotáž.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru