Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak "pořešit" disky u nového PC ohledně případných budoucích reklamací?

O tom ale není řeč, tak blbý nejsem, abych chtěl po HP, aby mi řešilo disk, který jsem koupil u CZC. Jde mi o to, že momentálně je v PC původní HDD, který předpokládám, že obsahuje Windows 10 Pro v nějaké předinstalované formě, která se doinstaluje a aktivuje při prvním spuštění. Teď jde o to, jestli to první spuštění provést s originálním HDD a pak jej naklonovat na SSD a původní HDD uložit do šuplíku k případným budoucím reklamacím, nebo jej naklonovat hned a PC poprvé spustit a doinstalovat s naklonovaným SSD diskem. V takovém případě si zachovám výchozí HDD s předinstalovaným W10Pro, což mi přijde jako vhodnější, ale zase jestli to nebude blbě působit, když budu řešit nějakou reklamaci ve zbytku PC, ve kterém technik objeví původní nepoužitý HDD, který tam před uplatněním reklamace vrátím?

Nebo to vůbec řešit nemám, HP technik jiný disk přidaný uživatelem řešit nebude a mohu jej tedy použít na jiné účely? Dle zkušeností prodejce PC prý ale v takovém případě HP ruší záruku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny