Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Není otevřený port v routeru

Taaaaak pane Fleg jste spokojen s touto odpovědí? Rád bych ti o tom řekl více, ale já nejsem odborník.

Som spokojny, uz som sa lakol, ze vsetko co som doteraz vedel je zle a budem musiet vypovedat XY zmluv svojim klientom.
Ja sa totizto sietam venujem uz 18 rokov, dokonca v poslednej dobe vystavba a udrzba sieti tvori gro mojich prijmov.
Takze skusim to naposledy.
Na komunikaciu so zariadenim potrebujes cestu.
Tu cestu ziskas tak, ze zariadenie iniciuje spojenie s inym zaridenim a vytvori ju, v tomto pripade je u prdele aku mas adresu (spojenie iniciujes ty z pc).
Druha moznost je, ze zariadenie ma verejnu ip adresu a spojenie vyvolas ty (z netu). Verejnych IP adries je malo, preto ju tvoje zariadenie(PC) nema. Moze ju vsak mat tvoj router a vtedy sa robi tzv port forwarding, ked dotaz zvonku presmeruje tvoj rouer na zaklade pravidla dovnutra na zariadenie/PC. Akonahle je nadviazane spojenie uz je cesta otvorena.

To, ze tebe fungovala nejaka hra bez verejnej IP adresy sa da vysvetlit jednoducho. Ak si naozaj robil server a na teba sa pripajali ini hraci musel tvoj pc vytvorit cestu smerom do netu pravdepodobne na server vyrobcu hry, na ktory boli pripojeni aj ostatni hraci a tak sa mohli na teba napojit aj bez verejnej ip adresy, kedze spojenie vam sprostredkoval server, na ktory ste boli vsetci napojeni. Na rovnakom principe funguju rozne VPN, no-ip a podobne sluzby.
Ak ma vsak chces dalej presviedcat, ze to co viem o sietach je blud a ze siete pracuju na inych principoch povazujem nasu debatu za zbytocnu a mozno by si mohol ist obstastnovat svojimi mudrami iny server.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny