Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Google disk - synchro mezi Androidem a Windowsy

Chci používat Disk Google pro synchro souborů mezi mobilem a notebookem. Na mobil a tablet přihlášení do služby Disk Google a instalace synchronizačního software proběhli OK. Na notebooku jsem měl už historicky prázdnou složku Disk Googlu, instalace BackupSync proběhla na pozadí (bez možnosti označit složky pro synchro atd.), ohlásila konec instalace a odmlčela se. V průzkumníku jsem nezaregistroval žádné stopy související s instalaci a ani v praxi se notebook nijak nepodílí na synchronizaci, zatímco mezi tabletem a mobilem to běží svěžím tempem :)

Mám dva dotazy:

1. nemůže mít problém na notebooku souvislost s tím, že tam běží staré Windows Visty?

2. nemám zatím se synchronizací zkušenosti - jaká je filozofie Google synchronizace? Jsou soubory fyzicky na cloudu a současně v PC, tabletu ci mobilu? Anebo je soubor pouze na cloudu a pro účely editace se stáhne do zařízení a po úpravách opět odešle?

Předmět Autor Datum
Google Drive sync už nepodporuje Visty a XP od roku 2017. Zdroj: https://www.pcworld.com/article/313…
mlok8 05.12.2019 11:15
mlok8
Paráda - konečně konstruktivní odpověď (už jsem zjišťoval na jiných fórech a informace nebyly zrovna… poslední
ivosisko 05.12.2019 12:16
ivosisko

Google Drive sync už nepodporuje Visty a XP od roku 2017. Zdroj: https://www.pcworld.com/article/3136723/google-drive-dumps-windows-xp-and-vista-now-what.html
Bohužel v případě synchronizace to je většinou poslední a finální rozhodnutí. U her se třeba konec podpory hned neprojeví nebo neprojeví nikdy, jen potřebuješ silnější stroj. U prohlížečů ti třeba nebudou fungovat jen některé funkce. Tady to je ale konečná a jestli to chceš používat, musíš upgradovat Wokna.

Na internetu každopádně najdeš pár experimentálních funkcí, jak to propojit ale vždy tím odesíláš data 3. straně a ani to nemusí ve finále fungovat. Odkaz ti sem dávat nebudu, to si najdi na vlastní nebezpečí.

Jinak k samotné funkčnosti, mám pocit, že to funguje jako OneDrive (ačkoliv tam to jde nastavit). Ty vlastně máš nějakou propojenou složku s cloudem a cloud aktualizuje své soubory podle tvé změny v počítači. Soubory bys měl mít tedy fyzicky na počítači a zálohují se ti na cloud. V tomhle mi přijde upřímně lepší OneDrive, protože tam jdou tyto funkce nastavit a funguje to mnohem intuitivněji a lépe.

Paráda - konečně konstruktivní odpověď (už jsem zjišťoval na jiných fórech a informace nebyly zrovna nej....). Díky mloku8.

V současné době se nacházím ve fázi těsně před pořízením nového notebooku s posledním OS Win, takže by to problém asi mohlo řešit.

Co se týká poskytovatele cloudu, tak vzhledem k tomu, že využívám z pohodlnosti služeb Googlu (i když nerad), tak jsem nechtěl při volbě synchronizačního disku měnit "firmu". Časem možná zjistím, že některá služba poskytuje více "bonusů", tak převleču dres :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru