Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ztlumeni modrého světla a touchpad

Ne ne, tady nejde o normální modré spektrum ale o problikávané. Cokoliv je jasné, světlé a agresivně ti bliká blízko u obličeje (mobil, monitor, televize), tak ti unavuje oči. Na to studie jsou.

Jinak jak píšeš, problém je spíše u lidí, kteří už mají brýle či nějakou oční vadu, tam se to pak zíráním do takových zařízení zhoršuje. Zdravý člověk po pár hodinách pocítí maximálně únavu očí nebo se mu budou více vysušovat a to záleží už individuálně na každém, kolik vydrží.

Nikdo nezpochybňuje, že světlo
ovlivňuje cirkadiánní rytmy, tvorbu spánkového hormonu melatoninu podporujícího imunitní systém.
Podstatná je však intenzita světla a doba jeho působení

- z dokumentu

Dokument znám, jen člověk musí udržovat 2 roviny faktů. Tenhle dokument se vyjadřuje ohledně poplašných zpráv kterak se někde vzalo, že když budeš čumět to modrého světla, tak ti to poškodí zrak. Což je blábol. Ostatně ale modré světlo má na počítačích větší význam, statisticky ho potkáš na mnohem více místech než další 2 barvy ze základního spektra RGB. Obecně by se ale dalo říct, že jakékoliv světlo vyhnané na vysoký jas ve světlé barvě ti bude unavovat oči. Jen je zvykem, že s tou modrou se prostě setkáváš více. Nic víc v tom není :-) Pokud jsem se nějak špatně vyjádřil v předchozím komentáři, tak se omlouvám :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny