Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows mi odmítá zapisovat na plochu

Zdravím, jdu sem pro odbornou radu nějakého chytráka přes Wokna. Poslední dobou se mi dost často stává, že po několikahodinové práci mi najednou W10 přestane akceptovat moji plochu. Plochu vč. zástupců a složek mi načte, vše na ní jde spustit, ovšem jakmile chci zapsat něco na plochu nebo do nějaké ze složek umístěných na ploše, tak mi systém vypíše, že složka "Plocha" neexistuje. Číst můžu, zapisovat nikoliv. I když se snažím přes pravý klik vytvořit třeba složku, tak mi to napíše, že cílová složka "Plocha" nebyla nalezena, navzdory tomu, že já ji prostě vidím i jako zástupce mezi složkami uživatele.

Co jsem zkusil? Pochopitelně restart, občas to naběhne, občas pomůže až 2. restart, ovšem je to otravné, protože se to stává pravidelně.

Co to způsobuje? Nemám ponětí. Stane se to kdykoliv je ten počítač delší dobu zapnutý, stává se mi to ať něco hraju, pracuju nebo se jen dívám na videa. Frustrující to je hlavně z důvodu, že se to občas stane při rozpracované práci a když pochopitelně nejde na plochu zapisovat, ani Word nebo Excel si tam neumějí vytvořit dočasný skrytý soubor pro zápis dat. Tzn. můžu to uložit jak chci ale jakmile to zavřu, ta data jsou pryč.

Aktualizaci Windows jsem v poslední době neměl (nedělal nemůžu říct, protože se to dělá samo že, díky Microsofte...). Jedu na W10 64 bit home. Napadlo mě ještě případně zkontrolovat stav disku, jestli není nějak poškozený ale to až o víkendu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přes víkend jsem udělal reinstall a vypadá to, že to funguje. Programy na sledování HDD nenašly už v… poslední
mlok8 09.12.2019 17:00
mlok8

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru