Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aky rodinny digitalny fotoaparat do 10 000 SK?

Zkousel jsem ruzne prevodniky, od nejakych specalizovanych programu, pres PhotoShop az po Zoner, ktery vyuziva free DNG converter od Adobe. Samozrejme, ze uprava RAW neni jen nastaveni bile, muzes tam nastavi spoustu veci, ale fakt me tvalita vystupu (mira sumu apod.) nepresvedcila, ze RAW je lepsi. Mozna ma ten muj fotak tak kvalitni zpracovani JPG... RAW je lepsi pouze v jednom pripade - kdy neni snimek optimalne exponovany.

A co se tyka klasickeho filmu. Od chvile, kdy jsem zacal fotit digitalne, mi klasika lezi ve skrini. S digitalem nemusim premyslet o tom, zda mam jeste volna policka na filmu, zda mi vyjdou filmy nebo budu muset filmy shanet nekde na stanku, kde se na slunicku hrejou cele leto.
Muzu si zkouset, experimentovat, hrat si (tim nemyslim bezmyslenkovite cvakat vse okolo na automat). A to je pro me na foceni to, co me bavi. Ze se ucim, zkousim, hraju si a to bez nejakych materialnich nasledku. Tohle mi na klasice hrozne chybelo. Sice to melo neco do sebe - 10 minut obchazet, abys pak vyfotil zaber vs nafotit 10 zaberu a pak si vybrat jeden.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny